Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Petričević stupila na dužnost v.d. direktora Uprave prihoda i carina

Kako je poručila, prioriteti u radu Uprave u narednom periodu biće sankcionisanje svih oblika nezakonitosti koje direktno utiču na obezbjeđenje stečenih prava budžetskih korisnika

Sa osjećajem pune odgovornosti, u nadi da ću na novoj funkciji ispuniti očekivanja Vlade Crne Gore, privrede ali i građana, stupila sam na dužnost vršiteljke dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina Crne Gore, kazala je Milena Petričević, koja je ranije bila zaposlena u Atlas grupi, a koja je naslijedila Aleksandra Damjanovića na čelu Uprave.

“Svjesna težine i odgovornosti koju nameće ukazano povjerenje, u vršenju radnih obaveza uložiću maksimalno profesionalne kapacitete i snažno moralno opredjeljenje, za ostvarenje strateških ciljeva Uprave na postizanju napretka u sprovođenju reformi, poštujući principe dobrog rukovođenja, pravednosti i lojalne konkurencije”, navela je Petričević.

Kako je poručila, prioriteti u radu Uprave u narednom periodu biće sankcionisanje svih oblika nezakonitosti koje direktno utiču na obezbjeđenje stečenih prava budžetskih korisnika.

“Dosljednom primjenom zakona i unapređenjem efikasnosti kompleksnog sistema Uprave nastojaću da nadokandimo deficit povjerenja u instituciju koja integriše tri važne oblasti koje zahtijevaju jednaku pažnju i posvećenost radi daljeg ekonomskog razvoja, jačanja stabilnosti demokratskih institucija i moralne osnove društva”, ističe Petričević.

Imajući u vidu dosadašnje aktivnosti u otkrivanju nezakonitih radnji, uvjerena je, kaže, da službenici Uprave prihoda i carina predstavljaju vrijedan resurs koji će kroz dalju koordinaciju nastaviti da postiže još bolje rezultate u suzbijanju krijumčarenja, otkrivanju poreskih utaja, naplati javnih prihoda i izgradnji sigurnog poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, za šta će najveću podršku imati od strane menadžmenta Uprave.

“S obzirom na navedeno, očekujem da ćemo kroz dalja zalaganja nastaviti da opravdavamo ulogu jedne od najvažnijih institucija u sistemu javnih finansija, od čije efikasnosti zavisi funkcionalnost cijelog institucionalnog okvira naše države, javni interes i dobrobit svih građana”, zaključila je Petričević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
26.10.2021-20:18 20:18

Ovu nije mogla pamet preporučiti za ovo mjesto. O čemu se radi ovdje, zna li neko? Prosto je neprirodno da poslovna sekretarica i potrčko može da rukovodi ovolikim sistemom.