Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Pejović traži da inspekcija provjeri uslove rada u KAP-u

''Komisija, iako nenadležna, zloupotrebom predsjednika i pojedinih članova, služi se manipulacijama da bi obmanula crnogorsku javnost, a ovom prirednom društvu nanijela štetu. Ovakvim radom nanosi se i generiše velika šteta, ne samo Unipromu, nego i javnom interesu. Pomenućemo i nekoliko hiljada porodica koje zavise od rada KAP-a'', ukazao je Pejović u obraćanju Bečiću

Ako uslovi rada u Kombinatu aluminijuma KAP budu prepoznati kao uslovi pakla, prekinućemo radni angažman svim radnicima i odreći se profita koji stičemo, poručio je vlasnik tog preduzeća Veselin Pejović koji je prošle nedjelje najavio 600 otkaza za radnike KAP-a.

On je, u obraćanju predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću, naglasio da je skupštinska Komisija za praćenje i kontrolu privatizacije uporna da predstavi Uniprom, u čijem je vlasništvu KAP, kao kompaniju koja stiče profit na štetu života i zdravlja ljudi.

“Komisija, iako nenadležna, zloupotrebom predsjednika i pojedinih članova, služi se manipulacijama da bi obmanula crnogorsku javnost, a ovom prirednom društvu nanijela štetu. Ovakvim radom nanosi se i generiše velika šteta, ne samo Unipromu, nego i javnom interesu. Pomenućemo i nekoliko hiljada porodica koje zavise od rada KAP-a”, ukazao je Pejović u obraćanju Bečiću.

Pejović je naložio stečajnom upravniku Veselinu Perišiću da pošalje Upravi za inspekcijske poslove i Ombudsmanu zahtjeve za kontrolu uslova rada u KAPu na koje se žale zaposleni tog preduzeća. U zahtjevima se ističe da skupštinska

Komisija za praćenje i kontrolu privatizacije nije nadležna za utvrđivanje uslova rada u fabrici.

“Očekujemo vaše urgentne aktivnosti kako ne bi došlo do posljedica koje bi podrazumijevale otpuštanje velikog broja radnika i ugrožavanje njihove životne egzistencije, kao i štetne posljedice za kompaniju koja u ovom momentu značajno učestvuje u ekonomiji Crne Gore”, navodi se u zahtjevima upućenim Ombudsmanu i Upravi za inspekcijske poslove.

Vlasnik KAP-a, najavljujući otkaze, poručio je da niko neće predstavljati Uniprom kao tajkunski. On tvrdi da su uslovi rada u fabrici zadovoljavajući, te da zaposleni primaju prosječnu platu od oko 800 eura.

 

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve