Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Otvoren put Mateševo – Kolašin

Radovi su započeti 20.04.2023. godine, a rok za izvođenje radova bio je osam mjeseci. Radovi su obuhvatali sanaciju postojećih kosina, zamjenu kolovozne konstrukcije i poboljšanje odvodnje koja je bila jedan od glavnih problema tokom ranije ekspolatacije

Predsjednik Vlade Milojko Spajić otvorio je danas sa ministrima Filipom Radulovićem i Novicom Vukovićem rekonstruisani put Mateševo – Kolašin.

Dužina trase iznosi oko 8,5 km, a vrijednost radova je 6,1 miliona eura (bez pdv-a).

“Pored velikih poteškoća prilikom izgradnje, danas smo otvorili put Mateševo- Kolašin koji nije samo važan za bolju povezanost Kolašina sa Podgoricom na svega 40-ak minuta vožnje, već prvenstveno iz bezbjednosnih razloga ali i kao svojevrstan podsticaj razvoju turističkih potencijala” poručio je premijer nakon otvaranja.

Na gotovo polovini trase izvršena je zamjena kolovozno konstrukcije kako bi se zadovoljile potrebe saobraćajnog opterećenja. Na većini trase urađeno je i poboljšanje otvorenog sistema odvodnje, a u okviru zaštite kosina primijenjene su pojedine mjere po prvi put u Crnoj Gori (zaštitna mreža tipa „Greenax“).

“Rekonstrukcija je obuhvatila i izgradu saobraćajne signalizacije na čitavoj dionici”, navodi se u saopštenju.

Radovi su započeti 20.04.2023. godine, a rok za izvođenje radova bio je osam mjeseci. Radovi su obuhvatali sanaciju postojećih kosina, zamjenu kolovozne konstrukcije i poboljšanje odvodnje koja je bila jedan od glavnih problema tokom ranije ekspolatacije.

“Tokom izvođenja radova utvrđeno je da se pojedina rješenja predviđena projektnom dokumentacijom, a u pogledu zaštite kosina ne mogu primijeniti zbog pogoršanog stanja kosina izazvanog surovim vremenskim uslovima, što je uslovilo izgradnju masivnih obložnih zidova dužine oko 1 km”, dodaje se u saopštenju.

Otvaranju su prisustvovali predsjednik Opštine Kolašin Petar Bakić, direktori Uprave za saobraćaj i Monteputa Radomir Vuksanović i Milan Ljiljanić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve