Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Otpuštanja u fabrici votke u Nikšiću; Kompanija: Kvalitet nudimo, ali ga i tražimo

Neki od otpuštenih radnika koji su se obratili Portalu RTNK navode da im je svega nekoliko dana prije isteka ugovora saopšteno da više neće imati radni angažman u fabrici

Nekoliko radnika u fabrici ruskog brenda votke “Beluga” u Nikšiću, koju je otvorila Noblewood grupacija, ostalo je bez posla jer im ugovori o radu nisu produženi.

Iz kompanije za Portal RTNK navode da “pojedinačni slučajevi odluka u dijelu ljudskih resursa” ne utiču na njihovo opredeljenje da rast i razvoj Noblewooda kao kompanije nastave u punom kapacitetu i dalje.

Neki od otpuštenih radnika koji su se obratili Portalu RTNK navode da im je svega nekoliko dana prije isteka ugovora saopšteno da više neće imati radni angažman u fabrici.

Ističu i da su u posljednjim mjesecima slati na tzv.plaćena odsustva od po nedjelju ili 15 dana u mjesecu.

“Među nama ima ljudi koji su zbog, kako je najavljeno, sjajnog posla i plata u fabrici svjetskog brenda, napuštali svoja stalna radna mjesta u drugim firmama, nadajući se više puta datom obećanju da u “Belugi” u Nikšiću ne treba da strahujemo za svoja radna mjesta, da su ugovori na određeno privremena rješenja. Sad smo ostali na ulici, bez išta. Maltene u poslednjem trenutku pred istek ugovora su nas obavijestili da više nećemo raditi u toj fabrici”, naveli su između ostalog neki od radnika koji su nam se obratili.

Na pitanja Portala RTNK iz Noblewood grupacije navode da trenutno u Nikšiću imaju 180 zaposlenih. Broj zaposlenih i dinamika ljudskih resursa u kompaniji, pojašnjavaju, u mnogome su uslovljeni poslovnim okolnostima.

“Zbog toga se, kao kompanija, uvijek trudimo da naše biznis prilike budu optimalne, kako bismo ne samo zapošljavali adekvatan broj radnika, već i kontinuirano unaprijeđivali uslove rada naših timova. Naravno, zauzvrat tražimo odgovoran odnos prema poslu, besprekornu etiku i adekvatne performanse. Sa kvalitetom u našoj kompaniji nema kompromisa, kvalitet nudimo, ali ga i tražimo – u timu, sa partnerima i na svakom drugom nivou. Uz to, unutar kompanije imamo razvijene precizne procedure i standardizovane procese u upravljanju ljudskim resursima kojima osiguravamo da konstantno pratimo i evaluiramo napredak i učinak naših zaposlenih”, odgovorili su iz Noblewooda.

Ističu i da su prepoznali potencijal kadra u Nikšiću i da su svakom članu tima zahvalni na doprinosu u zajedničkom cilju da isporuče proizvod svjetskog ranga i kvaliteta.

“Na neki način, svojim brendom mi predstavljamo i Crnu Goru, zato je odgovornost na još i većem nivou. U posljednjih nekoliko sedmica, nakon evaluacije učinka i uspješnosti zaposlenih, nekoliko zaposlenih, nažalost, nisu dobili pozitivnu ocjenu na performansu, te njihovi ugovori nisu obnovljeni. Naravno, sa druge strane, kontinuirano tražimo nove saradnike, što je očigledno i na platformama za zapošljavanje i našim društvenim mrežama”, navode iz kompanije.

Fabrika u Nikšiću svečano je otvorena u aprilu prošle godine kada su saopštili da su zaposlili više od 200 radnika. U Tivtu, gdje im je kancelarija za marketing i prodaju, saopšteno je na otvaranju, zaposlili su 50 radnika.

U decembru lani su organizovali i Dan otvorenih vrata gdje su istakli angažman kompanije u lokalnoj zajednici i zapošljavanju kadrova.

“Na Danu otvorenih vrata smo najavili širenje biznis potreba u svakom kontekstu, pa i po pitanju zapošljavanja, u naredne tri godine. Pojedinačni slučajevi odluka u dijelu ljudskih resursa ne utiču na naše opredeljenje da ovaj rast i razvoj Noblewooda kao kompanije nastavimo u punom kapacitetu i dalje”, zaključili su iz kompanije.

IzvorRTNK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve