Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Odović: Moj fokus je na odgovornom upravljanju državnom imovinom

Jedan od prioritetnih pravaca djelovanja, po njegovim riječima, jeste i izmjena zakonskih i podzakonskih akata kojima se reguliše oblast državne imovine, popis imovine i uspostavljanje registra državne imovine

Moj fokus, kao ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine biće na razvoju i izgledu Crne Gore, ali i na odgovornom upravljanju državnom imovinom, poručio je prvi čovjek tog resora Janko Odović.

Na tom zadatku, kako je pojasnio, dva najvažnija elementa su hitnost i visok kvalitet u izradi prostorno-planskih dokumenata.

“Koji će usmjeriti razvoj teritorije Crne Gore i biti osnov za privlačenje održivih investicija, zaustavljanje odlaska postojećih i dovođenje novih investitora”, naveo je Odović.

Jedan od prioritetnih pravaca djelovanja, po njegovim riječima, jeste i izmjena zakonskih i podzakonskih akata kojima se reguliše oblast državne imovine, popis imovine i uspostavljanje registra državne imovine.

“Digitalizacijom pomenutih podataka omogućićemo građanima da imaju uvid u registar, a samim tim da imaju i kontrolnu i korektivnu funkciju kada je u pitanju upravljanje državnim resursima”, zaključio je Odović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve