Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Objavljen konkurs za dodjelu Godišnje nagrade CBCG

Rok za dostavljanje radova je 24. februar 2023. godine

Centralna banka Crne Gore objavila je Konkurs za dodjelu Godišnje nagrade CBCG za 2023. godinu iz oblasti bankarstva i monetarne politike i teorije.

“Nagrada se dodjeljuje u tri kategorije i to za najbolji diplomski ili specijalistički, magistarski, odnosno master, kao za i doktorski rad. Nagrada se sastoji se od plakete i novčanog dijela. Novčani iznos Godišnje nagrade za najbolji diplomski ili specijalistički rad iznosi 2.000 eura, za magistarski odnosno master rad 3.000 eura i 4.000 eura za najbolji doktorski rad”, saopšteno je iz Centralne banke.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Crne Gore koji su u prethodnoj kalendarskoj godini odbranili radove na nekom od univerziteta, fakulteta ili visokih škola u Crnoj Gori ili inostranstvu. Izbor najboljih radova vršiće komisija koju čine eksperti u oblastima centralnog bankarstva, koji će se prilikom odlučivanja rukovoditi kriterijumima inovativnosti, primjenjivosti i aktuelnosti prijavljenih radova.

Rok za dostavljanje radova je 24. februar 2023. godine. Više informacija dostupno je na internet stranici www.cbcg.me.

“Godišnja nagrada koja se dodjeljuje povodom 11. aprila – Dana Centralne banke Crne Gore, ustanovljena je 2007. godine, sa ciljem podizanja svijesti o važnosti razvijanja i njegovanja naučne i stručne misli u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve