Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

Novatek najavio postepeno povlačenje iz projekta u Crnoj Gori

Konzorcijum Eni – Novatek počeo je u martu prošle godine prvo istražno bušenje nafte u crnogorskom podmorju, a udio učešća koncesiji svakog od preduzeća iznosio 50 odsto

Vlasnik ruske gasne kompanije Novatek Leonid Mihelson najavio je postepeno povlačenje iz projekata u Crnoj Gori i Libiji.

On je to, kako prenosi ruski portal 1prime.ru, saopštio na Istočnom ekonomskom forumu, odgovarajući na pitanje novinara o planovima Novateka da se povuče iz projekata u ovim zemljama.

Istovremeno, najavljeno je da Novatek planira da pokrene pretovarna čvorišta u ruskim Murmansku i Kamčatki 2023. godine.

Konzorcijum Eni – Novatek počeo je u martu prošle godine prvo istražno bušenje nafte u crnogorskom podmorju, a udio učešća koncesiji svakog od preduzeća iznosio 50 odsto. Vlada je u decembru odobrila produženje prvog perioda istraživanja iz ugovora o koncesiji za proizvodnju ugljovodonika za šest mjeseci, zbog poteškoća operativne i geološke prirode na koje se naišlo u toku procesa bušenja.

Ovaj konzorcijum je prošle godine odradio istražno bušenje koje je pokazalo da proizvodnja ugljovodonika na ležištu u crnogorskom podmorju neće biti moguća, jer je bušotina suva.

Novatek je jedan od najvećih nezavisnih proizvođača prirodnog gasa u Rusiji. Preduzeće se bavi istraživanjem, proizvodnjom, preradom i prodajom tečnih ugljovodonika i prirodnog gasa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve