Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikšić: Uskoro javni poziv za raspodjelu stanova za socijalno stanovanje

U protekloj godini izgrađene su četiri stambene jedinice u lamelama za raseljena lica. Nekoliko stanova je oslobođeno zbog nekorišćenja, pa se očekuje raspisivanje javnog poziva za raspodjelu

U oblasti socijalnog stanovanja u Nikšiću će ove godine biti uloženo 100.000 eura, a prehodne su urađene četiri stambene jedinice u lamelama zgrade za raseljena lica, kaže za RTNK Tatjana Bjeletić rukovodilac Odjeljenja za socijalnu i dječju zaštitu u Sekretarijatu za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić.

“Lokalni program socijalnog stanovanja u opštini Nikšić donosi se od 2015. godine. Svi građani koji su u stanju stambene potrebe imaju mogućnost da traže rješavanje stambenog pitanja”, kazala je Bjeletić, a prema evidenciji iz decembra prošle godine Opština Nikšić posjeduje 444 stambene jedinice.

“U protekloj godini izgrađene su četiri stambene jedinice u lamelama za raseljena lica. Nekoliko stanova je oslobođeno zbog nekorišćenja, pa se očekuje raspisivanje javnog poziva za raspodjelu”, kaže Bjeletić.

Istakla je da će javnim pozivom biti jasno definisani kriterijumi i ispoštovana sva zakonska regulativa.

IzvorRTNK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve