Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Nenezić: Abazović i Ibrahimović da prisustvuju sastanku povodom kupovine plovila AF ”Frančeska”

Nenezić uputio Inicijativu premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću i resornom ministru Ervinu Ibrahimoviću da uzmu učešća na sastanku koji AD Barska plovidba namjerava da organizuje u cilju davanja dodatnih informacija o postupku kupovine plovila AF Frančeska

Predsjednik Skupštine opštine Bar Branislav Nenezić, uputio je danas Inicijativu premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću i resornom ministru Ervinu Ibrahimoviću da uzmu učešća na sastanku koji AD Barska plovidba namjerava da organizuje u cilju davanja dodatnih informacija o postupku kupovine plovila AF Frančeska.

“Mišljenja smo da se radi o temi koja je jako važna za građane opštine Bar i da je neophodno da se uključe najviši državni zvaničnici, jer nakon svega što je rečeno u prethodnim danima svima je jasno da se pomenuti posao ne može realizovati bez uvažavanja interesa građana i građanki Bara i da je na tom planu presudna uloga Vlade Crne Gore i Ministarstva za kapitalne investicije.

 Inicijativu koja je dostavljena abazoviću i Ibrahimoviću prenosimo integralno:  

“Koristim ovu priliku da Vas obavijestim da je juče, 25. jula 2023.godine, održana X (deseta) redovna sjednica Skupštine opštine Bar sa tačkom dnevnog reda koja se odnosi na kupovinu putničkog broda AF Francesca od strane AD Barska plovidba, društva koje je u većinskom vlasništvu države Crne Gore. Saziv X (desete) sjednice rezultat je usvojenog predloga za dopunu dnevnog reda tačkom koja glasi “Informacija o donošenju Odluke Barske plovidbe AD Bar o odobrenju kupovine putničkog broda AF Francesca”, koju sam ja, kao odbornik i predsjednik Skupštine opštine Bar, inicirao na IX (devetom) zasijedanju Skupštine opštine Bar.

Poziv za prisustvo X (desetoj) sjednici upućen je predstavnicima Odbora direktora i menadžmenta AD Barska plovidba, predstavnicima nadležnog ministarstva i Vladi Crne Gore. Zvaničan odgovor dobili smo samo od Odbora direktora AD Barska plovidba koji nije prihvatio naš poziv da u zakonodavnom domu Opštine Bar upozna javnost sa informacijom o potencijalnoj kupovini putničkog broda.

U pisanom odgovoru obavijestili su nas da neće prisustvovati zasijedanju Skupštine i pozvali nas da sastanak održimo u prostorijama njihovog društva. Ja sam lično kroz diskusiju, a nakon toga i zaključkom Kolegijuma predsjednika Skupštine opštine Bar, sa svim predsjednicima odborničkih klubova prihvatio poziv i vezano za isto Odboru direktora AD Barska plovidba uputio molbu da sastanak zakažu u narednih 7 (sedam) dana.

Ovim putem želim da Vas zamolim da delegirate svoje predstavnike za pomenuti sastanak i svojim autoritetom utičete da se spriječi donošenje odluke koja može biti štetna po budžet države Crne Gore. Svjesni da, uprkos činjenici da formalnopravno nemamo uticaja na odlučivanje u društvu čiji je osnivač država, ali itekako svjesni prava koja imamo kao pravni subjekt koji ima interes u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, obaveza nam je prema svim građanima Bara i države Crne Gore da javni interes stavimo ispred bilo kojeg drugog”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve