Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

NAUKA DOKAZALA DA VIJESTI LAŽU: Analiza vode iz hotela pokazala da je nalaz uredan

Nauka je ogolila orkestriranu hajku koju kontinuirano sprovode medijski gang Vijesti i njihova dopsinica iz Kolašina Dragana Šćepanović, potpomognuta interesnim grupama i političkim profiterima, protiv investicija na Bjelasici, služeći se podmetanjima i manipulacijama

Analiza kontrole kvaliteta vode iz hotela na Bjelasici, koju je uradio Institut za javno zdravlje Crne Gore pokazala je da je nalaz uredan a voda u skladu sa zahtjevima Pravilnika o kvalitetu i sanitarno-tehničkim uslovima za ispuštanje otpadnih voda, kao što je to Ski rizort Kolašin 1450 i tvrdio od početka pokušaja fabrikovanja afere od strane ”medijske mafije” o tome kako navodno hotel na Bjelasici zagađuje vodu na planini.

Tako je nauka ogolila orkestriranu hajku koju kontinuirano sprovode medijski gang Vijesti i njihova dopsinica iz Kolašina Dragana Šćepanović, potpomognuta interesnim grupama i političkim profiterima, protiv investicija na Bjelasici, služeći se podmetanjima i manipulacijama. Posljednja od njih, afera oko zagađivanja vode na Bjelasici, počela je organizovano, na društvenoj mreži Instagram – stranici ”Sacuvajmo ljepote Bjelasice”, gdje je 13. februara objavljen snimak u kome se tvrdi da hotel na Bjelasici zagađuje pijaću vodu, bez bilo kakvih dokaza. Kako saznaje Portal Aktuelno, iza tog IG naloga stoji Mijo Struja Vlahović, odbornik URA u Kolašinu, inače vlasnik nelegalnog objekta na planini uz samu stazu, koji inspekcije ne ruše, iako je Portal Aktuelno objavio da se Listu nepokretnosti navodi da je njihov objekat još 22.02.2021. zabilježen kao objekat izgrađen bez građevinske dozvole.

Čelnici ”medijske mafije” Željko Ivanović i Miodrag Miško Perović sa ”dopisnicom” Draganom Šćepanović: Reketaške napore usmjerili na bavljenje otpadnim vodama i targetiranjem jedinog objekta koji taj problem reguliše na adekvatan način, što je i zvanično dokazano. Ali ”medijski gang” ne objaljuje istinu, jer to nije u njihovom opisu posla

Struja Vlahović je blizak prijatelj Dragane Šćepanović, dopisnice Vijesti iz Kolašina, koja već 18. februara objavljuje tekst po naslovom „Nadležni kontrolišu novootvoreni hotel na Bjelasici: Otpadne vode prijete izvorištu?“ takođe bez dokaza targetirajući hotel, iako joj je iz Ski rizorta Kolašin 1450 precizno odgovoreno ”da posluju u skladu sa važećim propisima i da se objekti  grade u skladu sa izdatim urbanističko-tehničkim uslovima i odobrenim projektima”. Naravno, inspekcija je promptno reagovala i uzela uzorke vode iz hotela, dok Miju Struji više od tri godine ne diraju nelegalni objekat na Bjelasici.

Desetak dana kasnije, ista novinarka objavljuje još jedan tekst pod naslovom „Inspektori još provjeravaju luksuzni hotel na Bjelasici“. Iako je nalaz inspekcije i Instituta za javno zdravlje u kome se dokazuje da je voda iz hotela u skladu sa svim pravilima, a nalaz uredan, stigao nekoliko dana kasnije, dopisnica Šćepanović ni do danas nije o tome napisala ni slova. Tim je samo nastavila tradiciju Vijesti, predvođenih Miodragom Miškom Perovićem i Željkom Ivanovićem, da objavljuju debele, reketaške laži, dok od istine bježe kao ”đavo od krsta”.

Dopisnica Vijesti iz Kolašina Dragana Šćepanović slavi jer je mislila da istina o njenim lažima i reketaškim pokušajima  ”medijskog ganga” neće izaći na vidjelo

Očigledno je da analiza Instituta za javno zdravlje nije u skladu sa željama Šćepanovićeve i njenih prijatelja, vlasnika divlje gradnje na Bjelasici, bez dozvola, UTU uslova i bilo kakvog tretmana otpadnih voda. Šćepanovićeva tako štiti Strujine fekalije, ali i nerad inspekcija i nadležnih službi kada je nelegalna i neplanska gradnja u pitanju, posebno na Bjelasici gdje ne postoji kanalizaciona mreža. Preko 60 nelegalnih objekata je na planini, a svaki od njih ima svoje septičke jame.

Za zagađenje vode na Bjelasici ne vide svoju odgovornost, kao nelegalnih graditelja bez bilo kakve kanalizacione mreže, već hotel koji posluje u skladu sa evropskim standardima u ovoj oblasti.

Hotel kojeg Vijesti i Vlahović targetiraju bez dokaza, nasuprot dupleksu Mija Struje, vrši tretman otpadnih voda u skladu sa zahtjevima serije evropskih standarda EN 12255 i voda nakon tretmana zadovoljava kvalitetom prema “Pravilnik-u o kvalitetu sanitarno-tehničkim uslovima za ispuštanje otpadnih voda, načinu i postupku ispitivanja kvaliteta otpadnih voda i sadržaju izvještaja o utvrđenom kvalitetu otpadnih voda”. Takođe, tretman otpadnih voda hotela se vrši pomoću sistema uređaja i opreme baziranih na tehnologiji SBR-a isporučenih od strane poznatog regionalnog proizvođača kako je to i definisano pozitivnim pravnim propisima.

Nadležne očigledno ne zanima divlja gradnja na Bjelasici iako je u katastru vikendica Mija Struje Vlahovića (na slici) zavedena kao objekat izgrađen bez građevinske dozovle i na tuđem zemljištu, ali zato po nalogu ”medijske mafije” odmah provjeravaju hotel koji prerađuje otpadne vode po evropskim standardima

Naš narod kaže: pusti vodu da „fekalije“ odu. Institut za javno zdravlje nalazom koji potvrđuje ispravnost tretmana otpadnih voda na Bjelasici isprao je medijske fekalije koje zagađuju čitavu Crnu Goru odu. Ipak, ostaje pitanje, ko zagađuje Bjelasicu? Sad kad se dokazalo da nije hotel, Vijesti i ostale samoprozvane ekologe to više ne zanima. Jer u čistim vodama oni ne plivaju.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve