Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Nakon masovnog partijskog zapošljavanja EPCG povećava plate zaposlenima za više od 12 odsto

Može se pretpostaviti da je ova odluka ima veze sa trenutnom uzavrelom političkom situacijom u Crnoj Gori, kad aktuelna Vlada broji posljednje dane

Elektroprivreda Crne Gore odlučila je da poveća plate zaposlenima za 12,44 odsto, navodi se u odluci u koju je CdM imao uvid, a koju potpisuje Milutin Đukanović kadar Demokratskog fronta, predsjednik Odbora direktora EPCG. Može se pretpostaviti da je ova odluka ima veze sa trenutnom uzavrelom političkom situacijom u Crnoj Gori, kad aktuelna Vlada broji posljednje dane.

On je u odluci naveo da je ovo prvo povećanje u posljednjih deset godina. Ovo povećanje dolazi zajedno sa već usvojenim povećanjem kroz program Evropa sad.

“Ovakvu odluku Odbor je donio cijeneći prije svega ostvarene rezultate (prihod je povećan za gotovo 75 odsto, a iskazana dobit će iznositi preko 30 miliona eura), i želju da motivišemo zaposlene da u značajnoj mjeri doprinesu razvoju investicionih projekata koji su pred nama”, naveo je Đukanović.

Predsjednik Odbora direktora EPCG je najavio da će se povećanje od 12,44 odsto obračunavati od januarske plate.

Plate predstavnika menadžerskog tima biće uvećane u rasponu između 2,5 do 10 procenata.

Prosječna plata u EPCG je 927 eura.

Za stambeni fond biće opredijeljeno dodatnih pola miliona eura.

Elektroprivreda je od dolaska novog menadžmenta koji čine kadrovi Demokratskog fronta i Demokrate, prepoznata po masovnom partijsko-kumovsko-rodbinskom zapošljavanju. Na stotine novih radnika je zaposleno.

Prema podacima Ministarstva kapitalnih investicija, Elektroprivreda Crne Gore ima 14 odsto više zaposlenih u odnosu na 2020..

Najveće troškove na zarade zaposlenih je zabilježila Elektroprivredaa.

Novi bord EPCG izabran je 16. marta 2021. godine, a na njegovom čelu je funkcioner DF Milutin Đukanović. Bord je 24. marta imenovao Nikolu Rovčanina za izvršnog direktora. Rovčanin je bio portparol Demokrata, a ranije je radio u pljevaljskom Vodovodu.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
25.01.2022-16:33 16:33

Za svako upošljenje u EPCG potrebna je bila potvrda ili dva śedoka da se šetalo na litijama, čak u nekim slučajevima je tražena odrđena pređena kilometraža na tim litijama….