Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Na skupštinskom Odboru o energetici – Treba li poskupiti struju?

Održana sjednica skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Sjednica skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet na temu Energetika – stanje, izazovi i perspektive, održana je danas.

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović kazala je da država društvo mora adekvatno da odgovori na izazove koji su pred nama a neophodno je, ddoaje, stabilizovati energetski sektor.

Poslanik PzP Branko Radulović rekao je da nam nema spasa bez prave energetike.

“Da ne bi izazvali velike socijalne udare i unutrašnju inflaciju, formirana cijena električne energije mora obezbijediti minimalnu rentabilnost, da EPCG i drugi subjekti imaju kreditni potencijal. Ukoliko bi minimalna cijena koja bi to obezbijedila bila prevelika za ugrožene socijalne grupe, time neka se pozabavi Vlada”, naveo je Radulović.

Potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović kazao je da mogu da se prepoznaju dobre stvari u sektoru energetike, bez političarenja.

”Vrijeme je da iskoristimo sve potencijale koje imamo, posebno solarne, dodaje on i ističe da ima investitora koji se zanimaju za ulaganje u Crnoj Gori”, rekao je Ibrahimović.

Predsjednik borda Direktora EPCG Milutin Đukanović kazao je da je struja jedan od rijetkih proizvoda koji je konkurentan na svjetskom tržištu.

Pokrenuli su, kaže, mnoge projekte ali to su dugoročni projekti. A nama trebaju rješenja odmah, dodaje on.

“Ima šansu da napredujemo u ovoj energetskoj krizi. Imamo sreću da nemamo jaku industriju jer bi propala i industrija i Elektroprivreda”, navodi Đukanović.

Oko 80 miliona eura je u minusu, ističe Đukanović.

Sjednicu Odbora možete pratiti uživo:

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve