Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Mujović: Željezara nije za penziju

On je dodao da Vlada ima dobru razvojnu politiku i da ima u planu da realizuje brojne projekte i da im za takve projekte treba snažna Željezara

Ministar energetike i rudarstva u Vladi Crne Gore Saša Mujović kazao je u emisiji Perspektiva na Televiziji Nikšić da je švedska kompanija Uber Nordic jedna od onih koja je izrazila interesovanje za ulaganje u Željezaru.

“Vi znate da je u toku Javni poziv za davanje u zakup kovačnice i čeličane i očekujemo interesovanje stranih kompanija. Ažurirali smo i obavijestili o tome i sve strane ambasade da i oni te kompanije koje mogu dati doprinos u toj oblasti obavijeste o tome. Mislim da postoji dobra pretpostavka jer ono što proizvodi Željezara i ono što su uporedne prednosti, uz naravno sve mane i sve nedostatke koje Željezara ima, u smislu zastarjele proizvodnje, nedostatka ulaganja i tako dalje, mislim da su neke prednosti koje ima Željezara, a to su proizvodnja kvalitetnog čelika, zatim mogućnost da se taj čelik plasira u veoma kratkom roku na tržište je izuzetno važna. I to je neka šansa Željezare“, naveo je Mujović.

On je dodao da Vlada ima dobru razvojnu politiku i da ima u planu da realizuje brojne projekte i da im za takve projekte treba snažna Željezara.

“Želja nam je da uvažavamo sebe i svoje potencijale. Želja nam je da u prvi plan stavljamo svoje kompanije koliko nam to Zakon o zaštiti konkurencije dozvoljava. Imamo interesovanje, veoma sam ohrabren i švedska kompanija je jedna od kompanija sa kojom sam razgovarao. Zaista smatram da moramo to iskoristiti jer Nikšić bez Željezare nije Nikšić. Mislim da Željezara nije za penziju i Željezara će da radi“, optimista je ministar dodajući još jednom da će ova kompanija imati maksimalnu podršku Vlade.

IzvorRTNK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve