Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Mujović: Koncesionaru za rudnik Brskovo 60 dana da otkloni nepravilnosti

''Da li će uspjeti, vidjećemo, jer ih je tesko ispraviti u naredbih 60 dana. I dalje smatram da je najbolja opcija raskid ugovora sa koncesionarom'', rekao je Mujović

Na današnjoj sjednici Vlade danas se ponovo razgovaralo o rudniku Brskovo. Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović je kazao da je donijera odluka da se koncesionaru da još 60 dana da otkloni sve nepravilnosti.

“Da li će uspjeti, vidjećemo, jer ih je tesko ispraviti u naredbih 60 dana. I dalje smatram da je najbolja opcija raskid ugovora sa koncesionarom”, rekao je Mujović na konferenciji za novinare.

On je ocijenio da je riječ o kontroverznom ugovoru.

“Brskovo ostaje simbol našeg doba. Suočeni smo sa ekološkim problemima. Sa zdrvljem građana nema kompromisa. Imamo jaku potrebu da osnažimo snažne investicije i da investitorima kažemo da su dobrodošli. Na nama je da obezijedimo poštovanje prava. Da smo jednostrano raskinuli ugovor došli bi na klizav teren i mogućnost da kompanija Tara Resources pokrene međunarodnu arbitražu. Advokatska kancelarija je uradila analizu. Kompanija prekršila koncesioni ugovor i imamo pravo pokretanja procedure raskida”, istakao je Mijović.

Mijović je kazao da nije bilo izuzetih mišljenja u današnjem zaključku.

“Arbitraža po ovom pitanju nikome ne ide u prikog. Pomenuo bih primjer Rumunije u rudniku srebra i zlata, gdje je postupak završen u korist Rumunije. Mislim da je to dobra poruka i Tara Resources”, naglasio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve