Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Mugoša: Standard značajnog broja građana lošiji nego prije godinu

Naime, cijena hljeba je sada veća za 30 odsto nego u januaru prošle godine, ulja za 40 odsto, brašna za 50, goriva oko 40 odsto

Potpredsjednik Socijaldemokrata i poslanik u crnogorskom parlamentu Boris Mugoša je, osvrnuvši se na godišnji rast cijena životnih namirnica i goriva, ukazao da je standard značajnog broja građana danas slabiji nego prije godinu dana, jer je rast cijena namirnica i goriva veći nego rast plata.

Naime, cijena hljeba je sada veća za 30 odsto nego u januaru prošle godine, ulja za 40 odsto, brašna za 50, goriva oko 40 odsto.

“Ono o čemu sam mnogo puta pričao. Standard značajnog broja građana je danas slabiji nego prije godinu dana, jer je rast cijena namirnica i goriva veći nego rast plata. Nažalost, sve do kraja prošle godine nije bilo želje da se bilo što uradi povodom korigovanja cijena.”, ističe Mugoša.

Poslanik SD-a navodi da je kod penzionera situacija veoma problematična, jer su njima penzije simbolično povećanje a cijene su drastično porasle.

Potpredsjednik SD-a ističe da je više puta dobronamjerno sugerisao da se na bazi uporednih iskustava preduzmu mjere i predlagao konkretna rješenja.

Međutim, Mugoša navodi da je kontraargument uvijek “a što to niste radili dok ste bili u vlasti”.

“Prvo, neki od nas jesu predlagali i sugerisali i prethodnoj vlasti, ali to sad nije važno. Mnogo je važnije da građani kad slušaju takve (kvazi)argumente političara, samo razmisle koliko sad mogu da kupe za platu u odnosu na godinu prije, jer se ne živi od manipulacija političara i njihove demagogije…”, zaključuje potpredsjednik SD-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve