Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

MPŠV objavilo javne pozive za podršku poljoprivrednoj proizvodnji

Rok za podnošenje zahtjeva za podršku je od 3. maja do 22. juna

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je Javne pozive za: dodjelu podrške po površini za direktna plaćanja u biljnoj proizvodnji; za proizvođače voća i povrća, žitarica, krompira i maslinovog ulja, sjemenskog materijala i duvana, koji posjeduju proizvodne zasade u sistemu intenzivne proizvodnje, proizvode i plasiraju na tržište navedene proizvode; za direktna plaćanja za mlade poljoprivrednike, kao i za dodjelu podrške organskoj proizvodnji.

Kako su saopštili iz ovog resora, kroz ovaj Javni poziv poljoprivredni proizvođači i svi obuhvaćeni pozivom, mogu ostvariti podršku u proizvodnji kroz direktna plaćanja.

“Visina podrške po ovom javnom pozivu iznosi do 270 eura po hektaru prihvatljive površine, za sve obradive površine uključujući i novozasnovane površine na prethodno neobrađenom zemljištu. Proizvođači višegodišnjih krmnih kultura, osim u godini zasnivanja usjeva, imaju pravo na direktna plaćanja u iznosu od 100 eura po hektaru i u sljedeće tri godine za istu parcelu uz uslov da na njima primjenjuju redovno agrotehničke mjere i da godišnje dostavljaju zahtjev. Dodatna podršku u iznosu od 400 eura po hektaru odobrava se za zasnivanje poljoprivrednih površina na prethodno nekorištenom poljoprivrednom zemljištu”, navode iz Ministarstva.

Podnosioci zahtjeva moraju biti adekvatno registrovani u SIZEP-u do 30. aprila 2023. godine.

„Rok za podnošenje zahtjeva za podršku je od 3. maja do 22. juna. Zahtjev se može podnijeti najkasnije do 12. jula tekuće godine, ali se u tom slučaju smanjuje visina plaćanja od 1% po danu kašnjenja od iznosa na koji bi korisnik imao pravo da je Zahtjev za podršku podnešen u roku“, zaključili su iz MPŠV.

Više detalja o procesu aplikacije na javne pozive može se naći na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
04.05.2023-07:47 07:47

Obespario Joko buzdovan pa ce na ovaj nacin da se “uklopi”kao nedavno za one PLASTENIKE svom rodjaku koji je klasicno opljckao MPSV nabavkom plastenika KLASE NULA. Posteni Joko,ka donje zenske gace.