Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

MKI od EU traži 112 miliona eura bespovratnih sredstava za dionicu pruge Bar – Golubovci

Ministarstvo kapitalnih investicija podnijelo aplikaciju Evropskoj komisiji

Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) podnijelo je aplikaciju Evropskoj komisiji za dodjelu bespovratnih sredstava u iznosu od 112,6 miliona eura, za dionicu pruge Bar -Golubovci, duge oko 39,6 km.

”Kroz mehanizam Investicionog okvira za Zapadni Balkan da budu dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od112,6 milionaeura, za dionicupruge Bar-Golubovci duge oko 39,6 km. Ukoliko se ova zahtijevana sredstva odobre, to bi bio pojedinačno najveći iznos granta koji je Crnoj Gori ikada dodijeljen. Ovom aplikacijom još jednom potvrđujemo, ono što je u prethodnom periodu i bilo istaknuto, a to je da se ulažu maksimalni napori od strane ministarstva kapitalnih investicija za unapređenje saobraćajne infrastrukture i povlačenje sredstava iz dostupnih EU fondova”, saopšteno je iz MKI.

Kako navode, podnošenje aplikacije rezultat je i odlične saradnje koju imamo sa vodećim međunarodnim finansijskim institucijama, sa kojima je u proteklom periodu intezivirana komunikacija, i definisan određeni plan za naredni period u susret novim inicijativama od strane Evropske komisije.

”Aplikacija predstavlja nastavak aktivnosti ministarstva kapitalnih investicija za podsticanje koridorskog razvoja od Bara preko granice sa Srbijom do Beograda i dalje mreže Trans-evopskih koridova, kako bi se Crna Gora bar djelimično repozicionirala na saobraćajnom tržištu i postala atraktnija za saobraćajne tokove”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Milorad
08.09.2023-21:23 21:23

Trazite dok imaju volju i za Dionicu Ulcinj -Bar i Herceg Novi -Bar nista ne kosta Prositi i svake godine dok ne odobre !