Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Mitrović: Vlada bi da profit od Aerodroma ide stranoj kompaniji, a ne državi

Kako izjavi ministar finansija i socijalnog staranja, koncesija za Aerodrome Crne Gore je i dalje opcija i nastaviće razgovore sa zainteresovanim koncesionarima, kažu iz SD

Član glavnog odbora Socijaldemokrata Zdravko Mitrović oglasio se saopštenjem o koncesiji za Aerodrome Crne Gore.

Prenosimo u cjelosti saopštenje SD

Nakon saznanja da nas je nova Vlada častila spasonosnim zaduženjem od 750 miliona eura, “obradovala” nas je i informacijom da je koncesija za Aerodrome i dalje opcija.

Kako izjavi ministar finansija i socijalnog staranja, koncesija za Aerodrome Crne Gore je i dalje opcija i nastaviće razgovore sa zainteresovanim koncesionarima.

Svaki zdravorazumski gradjanin se pita zar nisu sve članice vladajuće većine prije izbora bile protiv koncesionog aranžmana.

Tako je npr. URA izjavljivala da “nema nikakvih valjanih razloga da država da Aerodrome na upravljanje koncesionarima.” Demokrate saopštiše da je “koncesija nad aerodromima nastavak doboš ekonomske politike, zasnovane na doktrini totalne rasprodaje.” PZP jasno izjavi da  “davanje koncesija na Aerodrome Crne Gore u potpunosti je apsurdno i besmisleno.”

Poštovani gradjani je li ovo vaša Vlada i ko vlada ovom Vladom?

Stav Socijaldemokrata je jasan. Potrebno je odmah prekinuti proces pregovaranja sa koncesionarima, protiv kojeg smo inače uvijek i bili. Aerodromima kao jednim od nasih najvaznijih resursa mora da upravlja drzava, a ne stranac kojeg jedino interesuje da profit ostavi sebi a dug prebaci gradjanima. Umjesto toga, Aerodromi kao drzavno preduzece mogu sami investirati u unapređenje infrastrukturnih, odnosno poslovnih performansi kroz uzimanje kredita ili dokapitalizaciju od strane relevantnog međunarodnog partnera.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Branko
10.12.2020-20:01 20:01

IZGLEDA DA SE NA SAMOM STARTU NAZIRE SA CE OVO BITI JEDNA OD NAJGORIH, A NADAM SE I NAJKRATKOTRAJNIJA VLADA CRNE GORE.