Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Milović: Transformacija SPO u crnogorski FBI

Na ovaj način, kako je pojasnio, crnogorski FBI bi imao svoju nezavisnost u odnosu na policiju, a bio bi podrška Specijalnom državnom tužilaštvu i Glavnom specijalnom tužiocu

Program Pokret “Evropa sad” (PES) za pravosuđe “Pravda sad” predviđa transformaciju Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) pri Upravi policije u nezavisnu Specijalnu policijsku agenciju (SPA) po modelu FBI, poručio je funkcioner PES-a Andrej Milović.

Na ovaj način, kako je pojasnio, crnogorski FBI bi imao svoju nezavisnost u odnosu na policiju, a bio bi podrška Specijalnom državnom tužilaštvu i Glavnom specijalnom tužiocu.

“Kao nezavisna policijska agencija imala bi policijska ovlašćena i nadležnosti u oblastima u kojima postupa SDT,istrage i mjere tajnog nadzora bi obavljala nezavisno od policije, preko koje sada intenzivno cure infirmacije, čime se obesmišljavaju mjere tajnog nadzor i istrage koje vodi SDT jer se subjekt nadzora obavijesti o mjerama preko korumpiranih policijskih i sudskih službenika”, napisao je Milović u objavi na Twitteru.

Na ovaj način, po njegoim riječima, SDT i SPA bi bili “glavna sila u borbi protiv organizovanog kriminala, visoke korupcije i pranja novca”.

“Pokret Evropa sad ima konkretna rješenja za pravosuđe i borbu protiv OKG”, naveo je u objavi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve