Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Milović: Naknadna pamet neće pozitivno uticati na pad cijena

''Još jedna u nizu administrativnih mjera, koja neće imati uticaj pad nivoa cijena u Crnoj Gori''

Simbolična odluka Vlade o ograničavanju marži u situaciji kada su cijene prehrambenih proizvoda u Crnoj Gori dostigle maximum! Nakon nezapamćenog rasta cijena prehrambenih proizvoda u predhodne dvije godine i konstantnog pada kupovne moći, “naknadna pamet” neće pozitivno uticati na pad cijena, kazao je Nikola Milović, poslanika Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore.

“Post festum, populistički i teatralno, kako smo i navikli do sada, brza rešenja bez adekvatnih analiza za “instant” bolji standard građana. Još jedna u nizu administrativnih mjera, koja neće imati uticaj pad nivoa cijena u Crnoj Gori”, ocijenio je Milović.

Podsjeća da su na svjetskim tržištima cijene hrane pale u januaru 2024. na najniži nivo u gotovo tri godine pod pritiskom znatno jeftinijih izvora žitarica i mesa prema Organizaciji za hranu i poljoprivredu UN-a (FAO).

“Na kraju ono što je nevjerovatno, (paradoks) premijer saopštava da trgovinski lanci nijesu krivi za porast cijena i uprkos tome uvodi mjere ograničenja cijena tim istim trgovinama. Takođe, priznaje da nema mehanizma da očuva standard građana kada su cijene u pitanju i konstatuje nadam se da je inflacija prošla”, dodao je Milović.

Ukazao je na slučaj susjedne Hrvatske koja je prošle nedelje donijela šesti po redu paket podrške građđnima za očuvanje životnog standarda vrijedan 503 miliona eura, upravo usmjeren zaštiti od inflacije.

“Da ne pominjemo koliko je u Hrvatskoj veća proizvodnja, koliko se manje uvozi, koliko je manja inflacija u predhodne dvije godine, ali ipak je podrška države značajna, konkretna i usmjerena na one kojima najviše treba! Da je bilo znanja, želje i volje, paket podrške građanima koji smo kao poslanički klub DPS-a predstavili još u septembru 2023 godine bi riješio očuvanje standarda onih koji su najugroženiji i kojima je najviše potrebna podrška”, naveo je Milović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve