Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Miler: Austrijski privrednici ozbiljnjije će razmatrati investiranje u Crnu Goru

Vuković i Miler razgovarali su o aktuelnim ekonomskim temama i odnosima dvije države

Austrija Crnu Goru vidi kao narednu državu članicu Evropske unije, saopštio je ambasador te zemlje u Crnoj Gori, Karl Miler, prilikom današnjeg susreta sa ministrom finansija, Novicom Vukovićem.

Vuković i Miler razgovarali su o aktuelnim ekonomskim temama i odnosima dvije države.

“Ministar Vuković poručio je da primarni cilj Ministarstva finansija stabilna finansijska slika, kao i da će Vlada, čiji je član, pokazati političku stabilnost koja će dati podsticajni impuls investitorima za veća ulaganja i snaženje povjerenja u crnogorsko tržište, te da u tom kontekstu, ubuduće očekuje i veće prisustvo austrijskih kompanija”, navodi se u saopštenju.

Uvažavajući sadržajne bilateralne odnose sa Republikom Austrijom, kao jednim od važnijih spoljnopolitičkih partnera i zemljom sa kojom Crna Gora kontinuirano bilježi značajnu ekonomsku saradnju i intenzivan politički dijalog, ministar Vuković zahvalio je i na otvorenoj podršci koju Austrija pruža evropskom putu naše države.

“Ukazujući na važnost aktuelne faze pretpristupnih pregovora sa EU, ministar Vuković apostrofirao je posvećenost Vlade evropskom putu i ubrzanju procesa reformi u ključnim oblasti, gdje, kako je kazao, austrijska stranu vidi kao značajnog partnera”, navodi se u saopštenju.

Ambasador Miler izrazio je zadovoljstvo proaktivnim pristupom ministra Vukovića, i Vlade u cjelini, u rješavanju sistemskih pitanja iz evrospke agende te poručio da će, zemlja koju predstavlja, dati punu podršku realizaciji strateških ciljeva Crne Gore.

Uzimajući u obzir navedeno, istakao je očekivanje da će austrijski privrednici ozbiljnjije razmatrati investiranje u Crnu Goru.

Sastanak je bio prilika i da se razgovara na temu potrebe ravnomjernijeg regionalnog razvoja i ekonomskog snaženja sjevera, što je, kako je kazao ministar Vuković, jedan od vodećih ciljeva za naredni period.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve