Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović: Žao mi je zbog neprijavljivanja akcija procijenjene vrijednosti od jedan do 49 eura

Ko radi, taj i griješi, poručio je Milatović

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović reagovao je na Twitteru nakon odluke Agencije za sprečavanje korupcije (ASK), koja je novčano kaznila premijera Zdravka Krivokapića i sedam ministara zbog kršenja Zakona o sprečavanju korupcije.

Istakao je da mu je žao zbog neprijavljivanja akcija procijenjene vrijednosti od jedan do 49 eura.

“Raduje me buđenje institucija u Crnoj Gori, uključujući i ASK, iz dugogodišnjeg zimskog sna. Cijenim ulogu ASK u društvu koje je od strane relevantnih međunarodnih partnera u prethodnom periodu ocijenjeno kao sistemski koruptivno”, poručio je Milatović.

Prema njegovim riječima ko radi, taj i griješi.

“Naime, tačno je da nisam prijavio ‘ženino’ auto Renault Clio (2012), ali samo zato što u trenutku imenovanja više nije bilo naše – jer smo ga u prošloj godini i formalno ustupili mojoj majci (o čemu govori i priloženo rešenje Poreske uprave)”, istakao je ministar.

Napominje da tako ostaje da je kriv zbog neprijavljivanja 247 akcija u preduzeću Montenegro Express koje je, kako dodaje, kupio kada je bio student.

“A koje su po poslednjoj kotaciji imali cijenu od 0.2 eura po akciji što znači da je vrijednost moje neprijavljene imovine bila punih 49 eura. Međutim, već duži niz godina ove akcije se i ne kotiraji na berzi, tako da je i pitanje bih li za moje studentsko ulaganje mogao danas dobiti i tih 49 eura, pa nije ni čudo što sam protekom godina na iste zaboravio.

Navodi da mu je žao mu zbog nastalog propusta u vezi neprijavljivanja akcija procijenjene vrijednosti od 1 do 49 eura, “koji sam uredno ispravio u sledećem izvještavanju prema ASK”.

“Siguran sam da je ASK posvećen detaljnoj analizi imovine svih funkcionera (i prethodnih i sadašnjih), u svojoj ključnoj ulozi u borbi protiv korupcije na visokom nivou”, napisao je Milatović na Tviteru.

Podsjetimo, Agencija je izdala prekršajne naloge kojima su javni funkcioneri Mladen Bojanić, Jelena Borovinić Bojović, Olivera Injac, Jakov Milatović, Đorđe Radulović, Tamara Srzentić, Ratko Mitrović i Zdravko Krivokapić kažnjeni novčanim kaznama u iznosu od po 500 eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Milatović: Žao mi je zbog neprijavljivanja akcija procijenjene vrijednosti od jedan do 49 eura – CG Vijesti
03.08.2021-13:03 13:03

[…] Aktuelno […]

Loli
03.08.2021-16:19 16:19

Zenino auto majci …a majka dala ovlascenje zeni i Sve po zakonu…