Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović sa predstavnicima MMF-a: Stabilnost javnih finansija je temelj ekonomskog razvoja

Šef Misije MMF-a za Crnu Goru ukazao je da ekonomski razvoj Crne Gore počiva na jasnoj i predvidljivoj fiskalnoj politici sa konkretnim i mjerljivim ciljevima

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je predstavnike Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) na čelu sa šefom Misije u Crnoj Gori, Srikantom Šešadrijem.

Tom prilikom su predstavnici Fonda Predsjednika informisali o posjeti crnogorskim institucijama i njihovim zapažanjima o stanju javnih finansija naše zemlje.

Milatović je kako je saopšteno iz njegovog kabineta izrazio zadovoljstvo susretom i istakao da su ekspertiza i izvještavanje MMF-a dobar osnov za kreiranje budućih ekonomskih politika u zemlji.

Šef Misije MMF-a za Crnu Goru ukazao je da ekonomski razvoj Crne Gore počiva na jasnoj i predvidljivoj fiskalnoj politici sa konkretnim i mjerljivim ciljevima.

“Naglašeno je da dobro isplanirani infrastrukturni projekti mogu pozitivno uticati na dinamiziranje ekonomskog razvoja i da njihova odgovorna implementacija treba da bude u fokusu donosilaca odluka u narednom periodu”, ističe se u saopštenju.

Tokom sastanka bilo je riječi i o najavljenim Vladinim reformama te je naglašeno da je široki društveni konsenzus preduslov za stvaranje društva blagostanja.

Sagovornici su se saglasili da su stabilnost i održivost javnih finansija osnov ekonomskog razvoja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve