Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović pozvao vodeće austrijske industrijalce da investiraju u Crnu Goru

Naglasio je da je Crna Gora je lider u pregovaračkom procesu i iskazao očekivanje da će naša država biti prva naredna članica EU

U okviru zvanične posjete Beču, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović bio je gost radne večere tokom koje je razgovarao sa predsjednikom Udruženja industrijalaca Džordžom Knilom (Georg Knill) i predstavnicima vodećih austrijskih kompanija iz oblasti infrastrukture, tehnologije i industrije. Milatović je tu priliku iskoristio da pozove vodeće austrijske industrijalce da investiraju u Crnu Goru.

Milatović je, kako je saopšteno iz Službe za informisanje Predsjednika crne Gore, sagovornike upoznao sa rezultatima koje je Crna Gora postigla na putu uspostavljanja vladavine prava i jačanja nezavisnosti institucija što je, kako je istakao, “ključni preduslov za unaprjeđenje poslovnog ambijenta u zemlji”.

Naglasio je da je Crna Gora je lider u pregovaračkom procesu i iskazao očekivanje da će naša država biti prva naredna članica EU.

“Upravo sada je pogodan momenat za investiranje, imajući u vidu da je u prethodnom periodu u našoj zemlji postignuta institucionalna stabilnost”, poručio je Milatović tokom susreta.

Navodi se da predsjednik Udruženja industrijalaca je kazao da Crnu Goru prepoznaju kao sigurnog partnera i istakao, “da prirodni i strateški potencijali naše zemlje pružaju dobru priliku za investiranje”.

Iz Službe su naveli da Milatović je ocijenio da “nearshoring” ulaganja predstavljaju šansu za naš region, ali i potrebu EU kompanija, kako bi smanjile rizike poslovanja i osnažile svoje lance snabdijevanja.

Na kraju, kako je navedeno, on je austrijske privrednike pozvao da investiraju u našu zemlju i da na taj način daju dodatan doprinos snaženju odnosa dvije zemlje.

Tokom prvog dana zvanične posjete Austriji, predsjednik države sastao se i sa predstavnicima Instituta društvenih nauka i održao predavanje na Bečkoj diplomatskoj akademiji gdje je govorio na temu “Proširenje EU za stabilnost”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve