Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Mašković: Nova gradska uprava priprema još jedan udarac na džep građana Podgorice

''Odluka o uvećanju cijena zakupa tezgi na Gintašu, u Bazaru, Forumu i drugim pijačnim objektima donijeta je bez prethodne konsultacije sa prodavcima što će se negativno odraziti na njihovo poslovanje''

Preduzeće Tržnice i pijace privode kraju kreiranje novog cjenovnika usluga po kojem će cijene zakupa tezgi i poslovnih prostora biti uvećane, a to, kako smatra šef odnorničkog Kluba SD-LP u Skupštini Glavnog Grada Miloš Mašković samo potrvđuje njegovu raniju tezu da novoj gradskoj upravi dobro ide samo podizanje cijena usluga građanima i privredi.

“Odluka o uvećanju cijena zakupa tezgi na Gintašu, u Bazaru, Forumu i drugim pijačnim objektima donijeta je bez prethodne konsultacije sa prodavcima što će se negativno odraziti na njihovo poslovanje. Prodavci suočeni s povećanim troškovima poslovanja i smanjenim profitom biće prinuđeni na povećaju cijene svojih proizvoda što predstavlja novi udar na džep građana Podgorice” istakao je Mašković.

Kaže i da je ovo poskupljenje nerazumno s obzirom na tešku ekonomsku situaciju u kojoj se nalaze građani i privreda.

“Ne može se opravdavati uvećanje cijena činjenicom da se nekoliko godina cijena nije uvećavala. Umjesto da podržava lokalne preduzetnike i omogući pristupačne cijene, ovo preduzeće ide u suprotnom pravcu, što će imati dugoročne posljedice po tržište i lokalnu ekonomiju”, naveo je Mašković.

On je poručio da će na narednoj sjednici Skupštine Glavnog grada tražiti da se ova odluka ne donese i naglasio da je pored ovog povećanja, najavljenog povećanja cijene vode, odvoza smeća i parkinga u Glavnom gradu preostalo samo da nova gradska uprava počne građanima Podgorice da naplaćuje vazduh.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve