Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Mark Anžur novi direktor To Montenegra

Vlada je razriješila dosadašnjeg direktora Sašu Radovića

Vlada je na današnjoj sjednici razriješila dosadašnjeg direktora nacionalne aviokompanije To Montenegro Sašu Radovića. Za direktora je imenovan Slovenac Mark Anžur.

Abazović se zahvalio Radoviću na dosadašnjoj saradnji.

-Dobro je da probamo sa strancima i dobro da u kontekstu sezone, da avio kompanija nastavi da bilježi jako dobre rezultate – rekao je Abazović na sjednici Vlade.

Anžur je, kako prenose Vijesti, iskustva u avijaciji počeo da stiče u aprilu 2012. godine kada je postao glavni komercijalista u slovenačkom avio-prevozniku “Adria ervejz”. U decembru iste godine postao je izvršni direktor i predsjednik borda direktora te kompanije, gdje se zadržao sve do marta 2016. godine. U kompaniji je u septembru 2019. godine zvanično proglašen bankrot.

Nakon odlaska iz “Adrie”, Anžur je bio menadžer ili konsultant u kompanijama “Stobart Air”, “Stobart Air Holdings” i “UNEX Management Consulting” iz Hamburga, koja se bavi konsaltingom u vazduhoplovstvu, gdje radi i sada i gdje je njegova pozicija navedena kao partnera.

Državna kompanija konkurs za novog direktora objavila je 22. marta, a osim Anžura prijavilo se još šest kanditata – Igor Pavićević, Dražen Ćorović, Vejn Pirs, Vuk Stojanović, Danilo Lakić i Goran Jandreoski.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve