Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Luxair avioni i ove godine lete prema Crnoj Gori

Boeing u vlasništvu luksemburške aviokompanije, a čija je nosivost 100 putnika, saobraćaće ka Crnoj Gori dva puta nedjeljno. Letovi će se obavljati svakog utorka i subote i to u periodu od 6. maja do 30. septembra, a za Podgoricu svake srijede i subote i to u periodu od 1. do 23. septembra ove godine

Direktnom avio linijom, Luksemburg i Crna Gora će biti povezani i tokom ove ljetnje sezone. Inicijativa koju je još 2020. godine sprovela Fetija Kalač, predsjednica Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu, rezultirala je nastavkom letenja aviona Luxair kompanije ka Crnoj Gori.

Boeing u vlasništvu luksemburške aviokompanije, a čija je nosivost 100 putnika, saobraćaće ka Crnoj Gori dva puta nedjeljno. Letovi će se obavljati svakog utorka i subote i to u periodu od 6. maja do 30. septembra, a za Podgoricu svake srijede i subote i to u periodu od 1. do 23. septembra ove godine.

Kada je lansirala ovu značajnu avioliniju, predsjednica KIC-a Kalač je prije svega željela da crnogorsku dijasporu poveže sa domovionom, imajući u vidu njihovu intenzivnu migraciju ka Crnoj Gori tokom ljetnjih mjeseci.

Međutim, iz godine u godinu, aktivnosti ove ugledne Crnogorke, odnose se i na veoma široku ciljnu grupu koja obuhvata građane zemalja Beneluksa, i to Luksemburga, Holandije i Belgije i dobar dio Francuske i Njemačke.

Na pomenutoj teritoriji, Kalač intenzivno promoviše crnogorsku destinaciju, koristeći sopstvena sredstva i kontakte da približi potencijale i ljepote naše zemlje ovim visokoplatežnim turistima. Na nepuna dva sata leta od Luksemburga, Crna Gora predstavlja veoma atraktivno odredište. Imajući u vidu veliku sklonost građana Beneluksa ka putovanjima, ne samo tokom ljeta, već tokom cijele godine, sve promotivne aktivnosti usmjerene ka ovom tržištu moraju dati rezultate.

Kulturno – informativni centar na čelu sa Fetijom Kalač je upravo zbog toga inicirao i marketinšku saradnju koju je Luxair, uz pomoć Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore.

Realizovaće uspješnu promociju naše zemlje na ovom visokoplatežnom tržištu visokog potencijala. Putem alata digitalnog marketinga, Luxair će, u partnerstvu sa NTO CG, sprovesti intenzivnu kampanju.

“Zahvalna sam ministru turizma i ekonomskog razvoja Goranu Đuroviću koji je prepoznao značaj ove promocije. Svaki euro uložen u digitalni marketing na ovom tržištu, imaće multiplikativni efekat na naš turizam i ekonomiju, uopšte. Ovo je tržište koje treba u perspektivi i dalje osnaživati jer Luksemburžani imaju stil života u kome su putovanja nužnost, a ne luksuz. Biću zadovoljna kada se napravi cjelogodišnji vazdušni most između Luksemburga i Crne Gore. Do tada predstoji mnogo posla, ali je važno da smo svi na istom zadaktu boljeg pozicioniranja naše zemlje na tržištu zemalja Beneluksa”, izjavila je Kalač.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve