Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
Rubrika:

Krivokapić razgovarao sa predsjednicom EBRD Odil Reno-Baso

Odlazeći premijer je istakao da će nastavak podrške EBRD projektu autoputa doprinijeti da Crna Gora dobije vertikalu kojom će se povezati sa centralnom Evropom, što je posebno značajno i u kontekstu valorizacije potencijala Luke Bar

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sastao se danas sa predsjednicom Evropske banke, Odil Reno-Baso za obnovu i razvoj (EBRD), u okviru Investicionog samita za Zapadni Balkan, koji u Londonu organizuje ova institucija, saopšteno je iz njegovog Kanbineta.

“U fokusu razgovora premijera Krivokapića i predsjednice Reno-Baso bili su strateški investicioni projekti u oblastima održivih izvora energije, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, osnivanja kreditno-garantnog fonda, kao i jačanje potencijala privatnog sektora”, navodi se u saopštenju.

Krivokapić je kazao da ga posebno raduje intenzivna komunikacija Crne Gore sa EBRD “što je najbolja potvrda posvećenosti naše zemlje zajedničkim projektima”.

Odlazeći premijer je istakao da će nastavak podrške EBRD projektu autoputa doprinijeti da Crna Gora dobije vertikalu kojom će se povezati sa centralnom Evropom, što je posebno značajno i u kontekstu valorizacije potencijala Luke Bar.

Predsjednica Reno-Baso je izrazila zadovoljstvo rezultatima saradnje Crne Gore i EBRD u 2021. godini i istakla da očekuje uspješnu saradnju u realizaciji zajedničkih projekata i u ovoj godini.

“Premijer je ukazao i na značaj inovirane liste ključnih projekata koja je ažurirana nakon 6 godina. Potencijali koje Crna Gora ima u hidroenergiji značajni su radi nadomještanja dijela energije koji za sada isporučuje Termoelektrana Pljevlja, što je na liniji prioriteta EBRD u procesu energetske tranzicije”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve