Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković i Đeljošaj sa predstavnicima EBRD: Prioritetni infrastrukturni projekat za Crnu Goru je autoput

Iz MF-a navode da u cilju što skorijeg osnivanja KGF-a, danas je dogovoreno je formiranje radne grupe koju će činiti predstavnici Ministarstva finansija, Ministasrtva ekonomije i EBRD-a.

Ministar finansija Novica Vuković i potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj nastavili su, početkom godine započete razgovore, sa šefom kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori, Ramonom Zakarijem o partnerstvu u formiranju Kreditno-garantnog fonda (KGF).

Ministar Vuković, kako je saopšteno iz njegovog resora, zahvalio je EBRD-u na kontinuiranoj podršci i odlučnosti, da kroz aktivno partnerstvo, doprinese ubrzanom ekonomskom rastu Crne Gore.

“Namjera je da se KGF što je prije moguće formira i da se time obezbijedi olakšan i uvećan pristup finansijskim sredstvima za privredu”, kazao je Đeljošaj tokom susreta.

Iz MF-a navode da u cilju što skorijeg osnivanja KGF-a, danas je dogovoreno je formiranje radne grupe koju će činiti predstavnici Ministarstva finansija, Ministasrtva ekonomije i EBRD-a.

Navodi se da u ime EBRD, koji će biti partner u ovom projektu Zakaria, pohvalio je proaktivnost i napore Vlade na polju ubrzavanja zajedničkih aktivnosti, saopštivši da će “EBRD, omogućiti neophodnu tehničku, stručnu i materijalnu podršku”.

Razgovarano je, dodaju iz resora, i o stepenu realizacije aktuelnih projekata između Vlade i EBRD-a, predviđenih Zakonom o budžetu za 2024. godinu, uz zajedničku ocjenu da prioritetni infrastrukturni projekat za Crnu Goru jeste autoput.

“Ukazano je i na važnost boljeg korišćenja energetskih kapaciteta iz obnovljivih izvora energije, kao i neophodnog ubrzanja zelene tranzicije”, naveli su iz MF-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve