Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Ko može imati koristi od 13. praseta Spajićeve Vlade?

Ne treba da čudi ako jednoga dana dođemo u situaciju da ministar Martinović, umjesto za interese Crne Gore počne da radi u interesu ski centara i lobija iz regiona. Kada svemu ovome dodamo uticaj pojedinih zapadnih ambasada, kojima nikako nije u interesu razvoj ski-turizma u Kolašinu, onda je kontroverzni Martinović veoma vrijedan resurs za sve inostrane interesne grupe i lobije koji žele da rade protiv Crne Gore

Kontroverzno lice iz Bara Kraljskih Vladimir Martinović i dalje obavlja funkciju ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera i pored brojnih afera i sumnjivih radnji koje se vezuju za njegovo ime.

Osim što je opterećen kontroverzama i aferama, Martinović se u kratkom periodu ministrovanja pokazao kao izuzetno nekompetentan i nesavjestan visoki vladin službenik, čiji su najveći domet objave na instagramu i službena putovanja.

Tako je Martinović, nakon boravka u Dubaiju, već zakazao put u Njujork za 27. i 28 januar, a usput je stigao da zvanični instagram nalog ministarstva na čijem je čelu pretvori u platformu za ličnu promociju, na kojoj se dijele uglavnom njegove slike. Za prirodne ljepote Crne Gore i njene turističke potencijale na toj stranici nema mnogo mjesta.

Važno je da je Martinović instagram stranicu Ministarstva iskoristio za promociju sopstvenog lika i (ne)djela

Da ne govorimo o tome da krajem prošle godine nije prisustvovao na obilježavanju Turističke nove godine, što je jedan od najvažnijih događaja u kalendaru kada je u pitanju njegov resor.

Trinaesto prase Spajićeve Vlade

Portal Aktuelno već je više puta pisao da Martinović predstavlja veliku mrlju na Spajićevoj Vladi. Kako saznajemo, zbog brojnih kompromitujućih okolnosti u njegovoj biografiji, među kolegama u izvršnoj vlasti postao je poznat kao ‘’13. prase Spajićeve Vlade”.

Kontroverzno lice iz Bara Kraljskih, zbog brojnih afera u narodu je već odavno poznat kao ”Balvan”, ”Šega” i od skoro ”Osvrtaj”. Prije nešto više od dva mjeseca, neslavno je završio svoj mandat na čelu opštine Kolašin i pobjegao u Podgoricu, gdje je nakon trulih unutarpartijskih, a kasnije međupartijskih kompromisa, završio u Spajićevoj Vladi.

Svoj rodni grad ostavio je razrovan, raskopanih ulica, bez vodovoda, kanalizacije, garaže, ali sa najvećim naknadama za komunalno opremanje u državi. Nije privukao nijednu veću investiciju u gradu koji je centar investicionog buma, u centru je nekoliko korupcionaških i nepotističkih priča koje je otvorio Portal Aktuelno. Tu se prije svega izdvajaju kontroverze oko projekta vodosnabdijevanja i osnježavanja Kolašina i ski centara Kolašin 1450 i 1600, ali i nelegalna sječa šuma, zatim problematična restauracija Spomen doma u Kolašinu i sumnjivo zaključivanje 68 pojedinačnih ugovora bez tendera za sanaciju seoskih puteva.

Martinović – crna mrlja na Spajićevom Vladi

Kome je u interesu da u Vladi bude ovakav ministar?

Koliko je Martinović zagazio u kaljugu nepotizma, korupcije i malverzacija, najbolje ilustruju desetine tekstova na Portalu Aktuelno. Pitanje koje se ovdje prosto nameće je – zašto je ovakvo lice u Vladi Milojka Spajića, koja je makar deklarativno, odlučila da raskrsti sa svim praksama prethodnih izvršnih vlasti vezanih za korupciju i nepotizam.

Kako su kazali naši izvori dobro upućeni u stanje u izvršnoj vlasti, očigledno je da Martinovića neko drži u šaci zbog brojnih kompromitujućih okolnosti i čeka da ga upotrijebi kad za to dođe vrijeme.

”Nakon svega što je o Martinoviću objavljeno proteklih mjeseci i nakon što su isplivale brojne afere, prirodno bi bilo da on podnese ostavku ili da bude smijenjen. Međutim, moguće je da ga neko drži u šaci da bi, kada dođe vrijeme, ovako kompromitovan, ispunjavao nečija naređenja, bez pogovora. Jer kompromitovani kadar kao Martinović, visoko pozicioniran u izvršnoj vlasti, može da bude dragocjen za nekoga ko ima njegov dosije i drži ga u šaci, a ko želi da radi protiv interesa Crne Gore zarad lične koristi ili koristi neke druge države. Jer pored brojnih afera koje su već isplivale u javnost, a koje su više nego dovoljne za njegovu smjenu, ko zna što sve tu može još ima”, rekli su naši izvori.

Da li će kad dođe vrijeme resurs Martinović da ”odigra” protiv Bejlasice?

Kako ističu, ovo ne bi bio prvi put da Demokrate ”odigraju” za inostrane hegemonističke centre.

”Demokrate su odigrale ključnu ulogu da bivši neočetnički DF uđe u Vladu, kada je njihov lider Aleksa Bečić lično insistirao da neće u vladu sa partijama koje su sarađivale sa DPS-om. Očigledno je da se ovdje upotrebljava ‘ruska metoda’ koja se zasniva na principu – najbolje imati u vlasti nekoga koga držiš u šaci i ko ne može da mrdne milimetar”, rekli su naši izvori.

Adut protiv Crne Gore kad to zatreba?

Ruska metoda skretanja pažnje kada je u pitanju Martinović nije ništa novo, jer smo nedavno svjedočili  ”medijskoj diverziji” sa ”skupim kačamakom” koja je trebalo da skrene pažnju sa ministrovih afera.

”Možda Martivnovića upravo Beograd drži u šaci da bi onemogućio razvoj Kolašina i Bjelasice, koji su na dobrom putu da postanu renomirani ski centar, ne samo u granicama regiona, već Evrope i Svijeta. U tom kontekstu za Beograd, i srpski ski turizam, ucijenjeni kadar kao Martinović je veoma dragocjen – da kad dođe vrijeme sabotira razvoj Kolašina i forsira Kopaonik, Jahorinu, Zlatibor… Sličan scenario gledamo već duže vremena od nižih kadrova”, rekli su naši izvori.

Dejan Ljevnaić (u sredini) i bviši članovi Odbora diretkota Skijališta Crne Gore Zorica Vojinović i Ivan Ašanin koji su bili pod njegovim jakim uticajem

Da je ovakav scenario veoma vjerovatan govori i slučaj Dejana Ljevnaića bivšeg direktora JP ”Skijališta Srbije” i aktuelnog direktora Olimpijskog centra Jahorina, koji  sebe promoviše kao agenta Aleksandra Vučića za širenje velikosrpskih interesa.

Kako smo pisali više puta, Ljevnaić je strani lobista, koji promoviše velikodržavne projekte i želi u praksi da ih sprovode, pri tome zastupa interes skijališta Jahorina i Kopaonik. Takođe smo pisali o njegovom uticaju na rukovodstvo Skijališta Crne Gore, o čemu možete opširnije čitati u seriji tekstova na OVOM LINKU.

Stoga ne treba da čudi ako jednoga dana dođemo u situaciju da ministar Martinović, umjesto za interese Crne Gore počne da radi u interesu ski centara i lobija iz regiona. Kada svemu ovome dodamo uticaj pojedinih zapadnih ambasada, kojima nikako nije u interesu razvoj ski-turizma u Kolašinu, onda je kontroverzni Martinović veoma vrijedan resurs za sve inostrane interesne grupe i lobije koji žele da rade protiv Crne Gore.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mitar
15.01.2024-13:24 13:24

Zbilja! Velika razlika izmedju njega i ostalih! Sve sami eksperti! A crnogorci jadi ve ne znali? A biraci? A portal aktuelno koji treba da si nas? Velika razlika izmedju martinovica,mandica , spajketa i ostalih u cetnickoj vladi? To sem njih dvojice sve sami patrioti u vladi a? Niko od njih, pogotovo ne spajke, ne rade za srpsku crkvu a? Eeeeeee I sto da radimo sad? Cdm odavno predstavlja spajketa kao drugacijega od ostalih! Sad i portal aktuelno! Jos samo da Sukovic i antena m predju na njihovu stranu i to bi bilo to!