Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Kineski turoperatori: Crna Gora može očekivati veliki broj turista iz Kine

Tokom tri dana trajanja turističke berze u Šangaju, u periodu od 12. do 14. septembra tekuće godine, predstavnici NTO CG i turističke privrede Crne Gore održali su brojne sastanke sa predstavnicima turističke industrije iz Kine

Nacionalna turistička organizacija (NTO CG) predstavila je turističku ponude Crne Gore na na Međunarodnoj turističkoj berzi u Kini ITB China, u okviru štanda Evropske komisije za putovanja.

Tokom tri dana trajanja turističke berze u Šangaju, u periodu od 12. do 14. septembra tekuće godine, predstavnici NTO CG i turističke privrede Crne Gore održali su brojne sastanke sa predstavnicima turističke industrije iz Kine, koji su imali priliku da se bliže upoznaju sa širokim spektrom mogućnosti za putovanja koji nudi naša zemlja.

Pored toga, kako je saopšteno, NTO CG je organizovala poslovnu radionicu u Pekingu u cilju umrežavanja turističke privrede i prisustvovala poslovnoj radionici u Šangaju, na kojima je bilo prisutno preko 100 turoperatora iz Kine.

Iz NTO CG poručili su da su turoperatori tokom sajma i radionica iskazali ogromno interesovanje za našu destinaciju, te da imaju velika očekivanja od ovog tržišta.

Predstavnik jednog od najznačajnijih turoperatora u Kini “U tour” poručio je da je Crna Gora zanimljiva turistima sa ovog tržišta zbog atraktivne raznovrsne ponude.

“Već imamo Crnu Goru u našoj ponudi, ali želimo da obogatimo ponudu sa nekim novim mjestima unutar vaše zemlje, obezbijeđujući jedinstven doživljaj našim klijentima. Kinezima je izuzetno zanimljivo crnogorsko primorje i žele da obiđu što veći broj turističkih atrakcija u kratkom vremenskom roku. Do sada smo sarađivali sa crnogorskim turističkim agencijama i izuzetno smo zadovoljni saradnjom i imamo velika očekivanja od sljedeće godine. Kina je 4 godine bila zatvorena zbog pandemije COVID 19 i sada ljudi žele opet da putuju“, poručila je menadžerka turoperatora “U tour” Binčao Čen.

Foto: NTOCG

Navodi se da su predstavnici NTO CG tokom sajma imali priliku da razgovaraju i sa predstavnikom jedne od najvećih turističkih agencija u Pekingu HCG International Travel Group Co, koja već dugi niz godina nudi Crnu Goru u svojim programima.

“Jedna smo od prvih turističkih agencija iz Kine koja je uvrstila Crnu Goru u svoju ponudi. Imamo veliki broj aktivnosti kada je u pitanju tržište Crne Gore i okolnih zemalja. Već za početak februara planiramo novu posjetu Crnoj Gori i to tržište nam je na listi prioriteta, tako da možete očekivati veliki broj turista iz Kine u narednom periodu“, zaključio je predstavnik ove turističke agencije Toni Ong.

U cilju umrežavanja turističke privrede, NTO CG je 15. septembra organizovala poslovnu radionicu i prezentaciju u Pekingu, na kojoj je naša turistička privreda imala priliku da se sastane sa oko 50 kineskih turoperatora i predstavi im svoju ponudu za narednu godinu.

Prezentaciji su, kako dodaju, prisutvovali i otpravnik poslova a.i. Ambasade Crne Gore u Kini Marko Vujačić, kao i direktorica Direktorata za razvojne politike u turizmu Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma Aleksandra Gardašević Slavuljica.

IZ NTO CG ističu da su predstavnici turističke privrede koji su uzeli učešće na radionici poručili da imaju “velika očekivanja od ovog tržišta”, te smatraju da su ovakve radionice najbrži način dolaska do klijenata.

Pored učešća na ITB China i poslovne radionice u Pekingu, u okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Kine, NTO CG je uzela učešće na poslovnoj radionici China European Market Place, čiji je organizator Udruženje evropskih turoperatora (ETOA) u Šangaju.

Tokom ove radionice, kako je navedeno, predstavnici NTO CG su obavili preko 20 sastanaka sa turoperatorima iz Kine, od kojih su mnogi iskazali interesovanje da uključe Crnu Goru u svoju ponudu.

Iz NTO su kazali da su ponudu Crne Gore na sajmu prezentovale i tri turističke agencije Montenegro Tourist Service, Grand i Venn Tour, dok je na poslovnoj radionici uz ove agencije bio prisutan i One&Only Portonovi.

Iz Organizacije ukazuju da je ITB China  jedna od najznačajnijih berzi turizma, koja se realizuje u B2B formatu u Aziji koju svake godine posjeti veliki broj učesnika iz svih sektora turističke industrije, uključujući međunarodne i domaće turističke organizacije, turističke agencije, hotele, avio kompanije i slične turističke kompanije kao i veliki broj medijskih kuća.

“Procjenjuje se da je ove godine ITB Chine posjetilo preko 700 turističkih agencija, dok je bilo 350 izlagača iz 65 zemalja”, naveli su iz NTO CG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve