Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković obišao tržnicu Gintaš

Tom prilikom, kako je saopšteno, predstavnici ministarstva su razgovarali sa poljoprivrednicima koji pokušavaju svoje proizvode plasirati na slobodno tržište, izvan velikih trgovačkih centara

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković i državni sekretar u ministarstvu, Marko Radonjić, danas su obišli tržnicu Gintaš.

Tom prilikom, kako je saopšteno, predstavnici ministarstva su razgovarali sa poljoprivrednicima koji pokušavaju svoje proizvode plasirati na slobodno tržište, izvan velikih trgovačkih centara.

“Poljoprivrednici su izrazili ogromnu zahvalnost za posjetu, ističući da je ministar Joković prvi ministar koji ih je posjetio”, navode iz resora.

U razgovoru sa ministrom, kako se navodi, proizvođači i trgovci ukazali su na brojne poteskoće sa kojima se susrijeću, a koje se prevashodno odnose na niske cijene koje mali proizvođači ne mogu ponuditi, bez obzira na plasman visokokvalitetnih proizvoda.

“Ukazali su na prevelike obaveze malih proizvođača, koji teško opstaju na tržištu uz uvoznu, ponekad upitnu konkurenciju, koja nudi niže cijene, ali i niži kvalitet. Predstavnici ministarstva su iskazali razumijevanje, te naveli da će nastaviti borbu za zaštitu položaja malog proizvođača, za povoljniji i sigurniji otkup, i zaštitu domaćeg proizvođača pred uvoznim lobijima, kao I da će trgovce I proizvođače ponovo posjetiti”, dodaju iz resora Jokovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve