Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković i Kun: Kineske kompanije aktivno će učestvovati u projektima u Crnoj Gori

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, tokom susreta, predstavnici kineske delegacije su izrazili svoje interesovanje za saradnju u oblasti poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa Crnom Gorom, i prepoznali značaj ovih sektora za dalji razvoj naše zemlje

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede održan je srdačan i prijateljski sastanak između potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića i Nj.E. gospodina Fan Kuna, ambasadora NR Kine u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, tokom susreta, predstavnici kineske delegacije su izrazili svoje interesovanje za saradnju u oblasti poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa Crnom Gorom, i prepoznali značaj ovih sektora za dalji razvoj naše zemlje.

Ambasador Fan Kun je istakao značaj i kontinuirano zalaganje Jokovića u razvijanju saradnje između dvije prijateljske zemlje. On je naglasio da je Kina spremna da kontinuirano podstiče praktičnu saradnju sa Crnom Gorom sa ciljem zajedničkog napretka i novih uspjeha.

Takođe, ambasador je obavijestio Jokovića da će uskoro biti održano zvanično otvaranje trećeg sajma u okviru mehanizma saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, gdje su crnogorske kompanije dobrodošle da aktivno učestvuju i promovišu svoju ponudu u Kini.

Kako navode iz MInistarstva, Joković je predstavio trenutno stanje i perspektive sektora koje pokriva Ministarstvo, kao i značajne projekte i investicije koje su u toku. Posebno je istakao značaj saradnje sa NR Kinom u oblasti infrastrukture, uzgoja voća i povrća, kao i razvoja ruralnih područja.

Joković je naglasio da Vlada Crne Gore pridaje veliki značaj razvoju saradnje sa Kinom.

“Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je spremno da održava blisku komunikaciju sa kineskom ambasadom u cilju daljeg razvoja mogućnosti za izvoz crnogorskih poljoprivrednih proizvoda u Kinu, privlačenja većeg broja kineskih turista i kineskih investicija, te kontinuiranog unapređenja prijateljskih odnosa Kine i Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Delegacija Kine je izrazila spremnost za saradnju u ovim oblastima, uz naglasak na razmjenu znanja, tehnologije i iskustava. Takođe su naglasili da će kineske kompanije aktivno učestvovati u projektima u Crnoj Gori, što će doprinijeti daljem razvoju naše zemlje i jačanju veza između dvije zemlje.

Joković je izrazio zadovoljstvo posjetom ambasadora Fan Kuna, te istakao da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede nastaviti sa jačanjem saradnje sa NR Kinom u interesu daljeg razvoja Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve