Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Janković: Račun EPCG Željezare u blokadi, stanje izuzetno teško

Janković je takođe saopštila da se u javnosti neće oglašavati sve dok to ne završi i ne organizuje svaku poslovnu jedinicu ne organizuje na način da zarađuje za zaposlene koji u njoj budu radili

Izvršna direktorica EPCG Željezare Nikšić Nevenka Janković tvrdi da je situacija u Željezari izuzetno teška i da se očekuje negativan poslovni rezultat na kraju 2023. godine, koji će, prema njenim riječima biti znatno lošiji u odnosu „na najpesimističnija očekivanja“.

„To dovoljno govori u kakvom je stanju ova kompanija. U saznanju sam da je odmah posle Nove godine izvršena blokada računa ove kompanije od nekih dobavljača. Na osnovu svih ovih podataka možete da zaključite da je fabrika u zabrinjavajućem stanju“, poručila je Janković na današnjoj konferenciji za novinare.

Kako je naglasila, neophodno joj je da uradi niz analiza kakvi su poslovni rezultati bili u svim fnkcionalnim cjelinama u Željezari, kao i „koji je glavni uzrok“ tako lošeg stanja.

„Osnovni poslovni koncept će biti da svaka poslovna cjelina generiše prihod koji će biti dovoljan za njenu samoodrživost“, poručila je Janković.

Janković je takođe saopštila da se u javnosti neće oglašavati sve dok to ne završi i ne organizuje svaku poslovnu jedinicu ne organizuje na način da zarađuje za zaposlene koji u njoj budu radili.

„Osnovni poslovni koncept kojeg ću se pridržavati biće da svaka poslovna cjelina generiše prihode koji će biti dovoljni za njenu samoodrživot“, poručila je Janković.

Govoreći o konkursu za funkciju direktora, Janković je kazala da se prijavila sa svom traženom dokumentacijom, te da je postupak izbora bio transparentan.

„Jedina sam od svih prijavljenih kandidata koja je na sopstvenu inicijativu dostavila plan razvoja Željezare u naredne četiri godine u kome s jasno definisane smjernice budućeg poslovanja i razvoja kompanije“, zaključila je Janković.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
MokreNjive
09.01.2024-18:28 18:28

Dok vam je onaj krokodil od Veselina Djukanovića na čelu, odnosno izvršni direktor EPCG nemate se ni vi čemu nadati.
Naravno njega je postavio Front i Mandić ali će cijela Crnogorska privreda plaćati njegovo neznanje.