Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Jakupi se sastao sa Privrednim komorama turskih gradova Ayvalik, Burhaniye i Edremit

''Ova posjeta predstavlja nastavak napora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima da podrži dijasporu i unaprijedi veze sa matičnom državom, promovišući ekonomsku razmjenu i saradnju, kao i dalji doprinos unapređenja ovih veza u budućnosti''

Sastanak direktora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima sa Privrednim komorama turskih gradova Ayvalik, Burhaniye i Edremit i posjeta selu Küçükköy

“Drugi radni dan službene posjete Turskoj, direktor Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, Arben Jakupi, započeo je svoje aktivnosti jačanjem međunarodnih veza i saradnje. Tokom ovog dana, gospodin Jakupi sastao se sa Privrednim komorama turskih gradova Ayvalik, Burhaniye i Edremit, saopšteno je iz Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima.

Nakon sastanka u Privrednoj komori, značajan i vrlo dinamičan sastanak, direktor Jakupi imao je sa gradonačelnikom Ayvalika, gospodinom Mesut Erginom, koji je porijeklom iz Pljevalja. Ovaj produktivni dijalog bio je usmjeren na razmatranje mogućnosti za dalju ekonomsku i poslovnu saradnju.

“Ova posjeta predstavlja nastavak napora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima da podrži dijasporu i unaprijedi veze sa matičnom državom, promovišući ekonomsku razmjenu i saradnju, kao i dalji doprinos unapređenja ovih veza u budućnosti”, navodi se u saopštenju.

Kasnije tokom dana direktor je posjetio selo Küçükköy, u kojem pretežno žive doseljenici iz Crne Gore, tačnije Pljevalja. U srcu ove posjete bila je komunikacija s lokalnim stanovništvom na starom bosanskom jeziku, čime je naglašena duboka povezanost i kulturna baština koja spaja ove zajednice. Sastanci s mještanima bili su ispunjeni prijateljskim razgovorima i razmjenom iskustava.

“Dodatno, direktor Jakupi je zajedno s mještanima posjetio muzej koji su oni sami uredili, koristeći antikvitete i kulturne artefakte iz Crne Gore. Ovaj muzej služi kao most između prošlih i sadašnjih generacija, oživljavajući bogatu istoriju i tradiciju ovih doseljenika”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve