Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Izrečeno 1,8 miliona eura kazni, nema trovanja hranom

Od 3. jula Uprava za inspekcijske poslove sprovodi pojačan nadzor u šest primorskih opština, a na terenu je oko 80 inspektora

Za mjesec dana inspektori su na primorju izrekli kazne ukupne vrijednosti oko 1,8 miliona eura, kazala je u Jutarnjem programu TVCG PR menadžerka Uprave za inspekcijske poslove (UIP) Irena Gigović.

Od 3. jula Uprava za inspekcijske poslove sprovodi pojačan nadzor u šest primorskih opština, a na terenu je oko 80 inspektora.

“Završno sa 2. avgustom izvršeno je preko 4.500 inspekcijskih nadzora, što je veliki broj. Neki inspektori imaju i po pet nadzora dnevno. Izrečeno je skoro 1.775.000 eura kazni”, saopštila je Gigović.

Među nepravilnostima Inspekcija rada, kako navodi, najviše je evidentirala slučajeva rada na crno, kao i rada maloljetnika bez adekvatnih dozvola.

Kada je riječ o Turističkoj inspekciji, kako kaže Gigović, kazne su izricali zbog neuređenih plaža, neizdavanja fiskalnih računa, manjka spasilaca, neoslobađanje 50% kupališta od mobilijara.

Uprava za inspekcijske poslove ovog ljeta, nije imala informacije o tome da je bilo trovanja hranom na primorju.

“Do sada mi nemamo informaciju da je bilo većih trovanja”, kazala je Gigović i dodala da je to pitanje direktna nadležnost Uprave za sanitarne poslove.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve