Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Izraelske kompanije zainteresovane da ulažu u crnogorski turizam

''Damjanović je naglasio da je namjera Vlade da obezbijedi povoljniji biznis ambijent u skladu sa zakonskim okvirom, saglasno agendi koju Crna Gora ima na putu članstva u Evropsku uniju'', saopšteno je iz ministarstva finansija

Ministar finansija, Aleksandar Damjanović sastao se danas sa počasnim konzulom Crne Gore u Izraelu Nimrodom Rinotom i predsjednikom Odbora direktora Big shopping centers group, Eitanom Bar Zeevim koji je suvlasnik AFI Properties, i razgovarano je o potencijalnim izraelskim investicijama u Crnoj Gori.

“Damjanović je naglasio da je namjera Vlade da obezbijedi povoljniji biznis ambijent u skladu sa zakonskim okvirom, saglasno agendi koju Crna Gora ima na putu članstva u Evropsku uniju”, saopšteno je iz ministarstva finansija.

Uz ocjenu da Crna Gora ima veliki neiskorišćeni potencijal, Rinot je prenio interesovanje izraelskih kompanija za ulaganje u crnogorski turizam, trgovinu ali i energetski sektor – obnovljive izvore energije.

“Zeev je kazao da je kompanija i pored velike investicije koja je nedavno realizovana u Crnoj Gori, kupovinom Delta City Podgorica, zainteresovana da proširi ulaganja”, dodaje se u saopštenju.

Najavio je plan za otvaranje četiri dodatna retail parka, u primorskom i kontinentalnom dijelu Crne Gore koji bi, prema njegovim projekcijama, omogućili oko dvije hiljade radnih mjesta.

Ministar se zahvalio na interesovanju, ocjenivši da su svi kredibilni investitori dobrodošli, kao i da nova radna mjesta znače mnogo za crnogorsku ekonomiju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve