Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Istraživanje: Građani Crne Gore ne vjeruju u brz ekonomski oporavak

Crnogorski građani pesimistični i veoma zabrinuti

Agencija Stars Up sprovela ispitivanje javnog mnjenja o uticaju covid 19 na ekonomski oporavak Crne Gore.

U istraživanju tokom aprila mjeseca, agencija Stars Up je ispitala očekivanja građana Crne Gore u vezi sa epidemijom, stepenu i prirodu zabrinutosti. 

“Prema našem istraživanju možemo zaključiti da su crnogorski građani pesimistični i veoma zabrinuti. Gotovo 70% građana Crne Gore se uglavnom ili u potpunosti slaže sa tvrdnjom da će proći mnogo vremena dok se ekonomija oporavi, dok svaki deseti građanin Crne Gore vjeruje u njen brz oporavak, izjavila je za Portal Aktuelno izvršna direktorica Sanja Baltić.

Iako je zabrinutost prisutna kod svih građana nešto je više, kako kaže, naglašena kod stanovnika starosti 40 – 60 godina, visokog obrazovanja (72.7%) koji žive na sjeveru (81.9%) i u centralnom dijelu države (71.2%).

Slična je situacija i kada su u pitanju uvjerenja građana Crne Gore u sigurnost posla.

Kako ističe Baltić, više od polovine građana Crne Gore (56%) je zabrinuto za sigurnost posla pri čemu je 41.9% veoma zabrinuto da bi mogli ostati bez posla.

Kada je ova tema u pitanju podaci pokazuju prisutnost i značajnih demografskih razlik prema kojima su muškarci najčešće veoma ili uglavnom zabrinuti za posao (61%), kao i ispitanici starosti 30-39 godina (66%), i stanovnici Centra (77.9%).  

Prema njenim riječima, podaci odražavaju strukturu i prirodu ekonomije te stoga dijelom mogu da objasne i očekivanja, odnosno stepen optimizma ili pesimizma.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Franjo
08.06.2021-09:50 09:50

Trazili sre dobili ste polu pansion da se naviknete na jedan obrok dorucak prespavaj svakako nema se sto radit rucak preskoci a veceraj dobro da nemos spavat! i to je to a trbonje koji ne vide svoju -KITU-od stomaka uz casu vina muzika cetnicke pjesme -sa -veseli se srpski rode!