Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Interna revizija CBCG usaglašena sa međunarodnim standardima u ovoj oblasti

Ovim je potvrđena puna nezavisnost interne revizije unutar CBCG, u skladu sa međunarodnim standardima i najboljom praksom, saopšteno je iz CBCG

Centralnoj banci Crne Gore dodijeljen je Sertifikat o generalnoj usklađenosti interne revizije ove institucije sa Međunarodnim okvirom profesionalne prakse interne revizije (IPPF) i Etičkim kodeksom Instituta internih revizora (IIA) na seminaru koji se održava u Tbilisiju, Gruzija od 3. do 5. oktobra. Ovim je potvrđena puna nezavisnost interne revizije unutar CBCG, u skladu sa međunarodnim standardima i najboljom praksom, saopšteno je iz CBCG.

“Dodjela serfifikata je finalna faza procesa eksterne ocjene kvaliteta rada interne revizije CBCG koju je sproveo tim Narodne banke Holandije. Ocjenjivači iz Narodne banke Holandije su u maju ove godine posjetili CBCG i tom prilikom obavili neposredni uvid u organizaciju, procedure, aktivnosti i relevantne politike interne revizije CBCG. Na seminaru u Tbilisiju, koji nosi naziv „Interna revizija u kontekstu upravljanja“ i koji je okupio predstavnike centralnih banaka iz zemalja članica Belgijsko-holandske konstituence u MMF i Svjetskoj banci, kao i iz baltičkih i drugih istočno-evropskih zemalja i zemalja Kavkaza i Centralne Azije, bilo je riječi o ulozi moderne interne revizije u procesima upravljanja centralnim bankama i o izazovima u kontekstu daljeg razvoja međunarodnih standarda i usaglašavanja sa njima”, kaže se u saopštenju.

Foto: CBCG
Foto: CBCG

Ispred CBCG seminaru su prisustvovale Ana Krsmanović, glavna interna revizorka i Lidija Jovanović, viša interna revizorka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve