Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Injac najavljuje smanjenje plata u gradskoj upravi: Plate u opštini veće u odnosu na državni nivo

Vjeruje, kaže, da su te plate, upoređujući ih sa državnim nivoom kada su u pitanju državni službenici i namještenici, mnogo veće

Plate u opštini veće su u odnosu na državni nivo i to se mora izjednačiti, kazala je gradonačelnica Podgorice Olivera Injac, gostujući na TVCG.

Ona je podsjetila da je krajem godine donijeta odluka o povećanju dodataka na platu oko 30 odsto, a odmah zatim, granskim kolektivnim ugovorom početkom 2023. godine povećane su plate i za sve zaposlene.

“To je na neki način dva povećanja. To po svim finansijskim projekcijama koje su do sada urađene veoma opterećuje gradski budžet”, ističe Injac.

Vjeruje, kaže, da su te plate, upoređujući ih sa državnim nivoom kada su u pitanju državni službenici i namještenici, mnogo veće.

“To je nešto što zahtijeva hitnu analizu i procjenu i donošenje odluka, jer taj nivo mora biti izjednačen na državnom nivou. Naravno, uz to što taj dio onemogućava finansijsku konsolidaciju nego zahtijeva hitnu odluku oko rebalansa budžeta”, rekla je Injac na TVCG.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve