Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

GQ magazin: Zaobiđite Sen Trope i Hrvatsku, dođite u Crnu Goru

Crna Gora i njene prirodne ljepote opet su se našle na stranicama poznatih časopisa. Ovog puta divlja ljepota naše zemlje zapala je za oko novinarima muškog magazina GQ koji svojim čitaocima preporučuju da ove godine izbjegnu popularni francuski Sen Trope i da za odmor odaberu Crnu Goru. Zašto je Crna Gora vrijedna truda, pitaju se oni, pa daju odgovore na to pitanje.

“Zaobiđite njihove poznate komšije, i pođite u Crnu Goru. Vrijedno je truda”, navode autori članka.

Crnu Goru opisuju kao malo mjesto gdje se planine susreću sa morem, čiji vrhovi podsjećaju na američki nacionalni park Josemite.

“Izbjegnite Dubrovnik, ali uzmite let do njega. Onda uzmite taksi i krenite južno ka granici Hrvatske i Crne Gore, čekajte strpljivo i uđite u Crnu Goru”, preporučuju autori.

U članku posebnu pažnju posvećuju Bokokotorskom zalivu, Kotoru za koji kažu da je razumljivo što je pod UNESCO zaštitom. Navode da nema mnogo turista sa zapada, te da se može “naletjeti” na mnogo Rusa, koji već duže vrijeme uživaju u evropskom skrivenom dragulju kakva je Crna Gora, prije nego što je iko imao priliku da je uništi.

“Otpakujte vašu kameru i pronađite svoje mjesto na jednoj od beskrajnih plaža”, preporučuju oni.

Autori poseban akcenat stavljaju na Sveti Stefan i hotel Aman kojeg preporučuju za odmor.

“Sveti Stefan je možda najekskluzivnije mjesto na odmor na svijetu. Teško je opisati šta tačno čini ovo ostrvo tako divnim, ali privatnost je jedna od stavki”, pišu autori GQ-a, prenosi CdM.

(www.gq.com.au/lifestyle/travel/skip-saint-tropez-and-head-to-breathtaking-montenegro-instead/image-gallery/ebbabbe1d47cd89c0d885b200864bc00?pos=2)

Izvor: Dnevne novine

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve