Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Gorivo jeftinije od 16 do 22 centa, ukoliko se izmjene akcize

''S obzirom da ne proizvodimo naftu, osuđeni smo na kretanja cijena na svjetskim berzama, a država je tu da na cijene utiče politikom poreza i akciza. Šta će biti u narednom periodu, teško je pretpostaviti, ali mislim da smo trenutno u stabilnijoj situaciji na svjetskim berzama''

Dizel će bi po litru mogao biti jeftiniji 22, a benzin 16 centi ukoliko Skupština usvoji izmjene Zakona o akcizama, kazao je državni sekretar Ministarstva kapitalnih investicija Marko Perunović za Gradsku televiziju.

Takva mjera, kojom se akcize na gorivo usljed energetske krize i čestih poskupljenja naftnih derivata, planiraju smanjiti do 40 odsto, trebalo bi da važi dva mjeseca, objasnio je Perunović na konferenciji “Implikacije EU politika i izazova na energetskom tržištu na elektro-energetski sistem Crne Gore”.

“S obzirom da ne proizvodimo naftu, osuđeni smo na kretanja cijena na svjetskim berzama, a država je tu da na cijene utiče politikom poreza i akciza. Šta će biti u narednom periodu, teško je pretpostaviti, ali mislim da smo trenutno u stabilnijoj situaciji na svjetskim berzama”, zaključio je Perunović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve