Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Golubović: Nijesmo nadoknadili manjak turista iz Rusije i Ukrajine

On je kazao da je trebalo da imamo značajno bolju i fokusiraniju marketinšku kampanju na onim tržištima na kojim smo mogli da imamo bolju saradnju

Direktor Centra za istraživanje i razvoj turizma Petar Golubović kaže da je bila neophodna znatno bolja turistička kampanja, kojom bi kompenzovali nedostatak gostiju iz Rusije i Ukrajine.

On je kazao da je trebalo da imamo značajno bolju i fokusiraniju marketinšku kampanju na onim tržištima na kojim smo mogli da imamo bolju saradnju.

“Ono što nije generalno dobro jeste to što smo se kao destinacija oslonili na dva tržišta, nijesmo napravili diversifikaciju”, naveo je Golubović i podsjetio da su turisti iz Rusije i Ukrajine činili četvrtinu posjete, prošle godine.

Taj nedostatak gostiju, kako dodaje, nijesmo uspjeli da kompenzujemo.

“To je naša greška i iz grešaka treba učiti. Treba razvijati nova emitivna tržišta, povezivati se jer smo dominantno avio destinacija, širiti kapacitete aerodroma i uspjeh je neminovan, naravno ako u budućnosti ne bude korone ili nečega sličnog”, poručio je Golubović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nenad
21.07.2022-10:47 10:47

Ne mora da se nadoknjađuju gosti, ptorebno je od postojećih uzeti više para. Turizam u CG se sveo sam na plaža i mora. Ima tu još mogućnosti, planinski turizam, izleti, kanjoning, planinarenje, itd. Za pohvalu je incijativa nekih rent a car kompanija https://www.cars4rent.me/cars4rentblog/crna-gora-raj-za-avanturiste-8.html koji iznajmljuju svoja vozila terenci i organizuju rute. Primer od Bukumirskog jezera, preko planinskog prevoja Trešnjevik, Bjelasice, visoravni Sinjajevine, sve do Durmitora – dužine 164 km. Ukrajince i Ruse još dugo neće niko da vrati