Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

ESG Adria Samit u aprilu u Tivtu

ESG Adria Samit (ESG Adria Summit), vodeći regionalni događaj posvećen temama zelene tranzicije, održivog razvoja i odgovornog korporativnog upravljanja, drugu godinu zaredom održaće se u Tivtu od 24. do 26. aprila 2024. godine

“ESG Adria Samit” 2024. najveći regionalni događaj posvećen održivom razvoju, inovacijama i zelenoj agendi, 2024. godine realizovaće se pod pokroviteljstvom predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, u organizaciji Sustineri Partners i Porto Montenegro i uz podršku Vlade Crne Gore.

Predsjednik Milatović je u aprilu 2023. godine otvorio prvi regionalni ESG Samit zemalja Zapadnog Balkana, kada je poručio da su zelena agenda i sprovođenje aktivnosti koje su u skladu sa Evropskim zelenim dogovorom jedan od prioriteta u procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

“Kako bi zemlja bila privlačna investitorima, ona mora biti konkurentna, vođena na pravi način, otvorena i inkluzivna, ali i zelena. Iskreno vjerujem da je sprovođenje standarda koji se odnose na zaštitu životne sredine, društvenu odgovornost i upravljanje, ključno za dugoročnu ekonomsku stabilnost i prosperitet Crne Gore i Zapadnog Balkana”, kazao je tom prilikom predsjednik Milatović.

Samit će i naredne godine okupiti ugledne zvanice: predsjednike iz regiona, predstavnike regionalnih vlada, svjetski poznate eksperte, poslovne lidere, regionalne kompanije i međunarodne partnere kroz zajedničku platformu za dijalog o investicijama, održivom poslovanju, prikaz najboljih svjetskih ESG praksi i inovacija, ali i komparativnih prednosti našeg regiona.

ESG Adria Samit (ESG Adria Summit), vodeći regionalni događaj posvećen temama zelene tranzicije, održivog razvoja i odgovornog korporativnog upravljanja, drugu godinu zaredom održaće se u Tivtu od 24. do 26. aprila 2024. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve