Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

EPCG tvrdi da MANS iznosi neistine: Radnici će dobiti trinaestu platu u julu, a ne u junu

Iz Elektroprivrede reagovali na navode MANS-a

Iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) demantovali su navode NVO MANS, da će radnici te kompanije u junu dobiti trinaestu platu.

“U pomenutom istupu se, prvo u naslovu, potom i u prvoj rečenici, navodi da će „u junu biti isplaćena takozvana trinaesta plata…“, što se dovodi u vezu sa predstojećim parlamentarnim izborima. EPCG vrlo decidno opovrgava naznačene teze – a to je naznačeno i u odgovoru koji smo poslali g. Dejanu Milovcu u srijedu, 7. juna tekuće godine – tim prije što realizacija (1) nije moguća prije izmjene poslovnog plana, što svakako ne može biti izvršeno prije 1. jula; (2) obračun za jun se vrši u julu, a ne u junu, kako bi se dalo zaključiti iz istupa MANS-a”, naveli su iz EPCG u reagovanju.

Takođe, kako još dodaju, iz navoda MANS-a se, na fonu priče o izborima, stiče utisak prema kome je odluka o prihvatanju inicijative Sindikalne organizacije zaposlenih (SOZ) “motivisana kalkulacijama rukovodstva kompanije”, što opet, kažu, “nije tačno, tim prije što iza inicijative stoji reprezentativna organizacija, koja broji više od 1.000 zaposlenih u EPCG”.

“Ne znamo da li je pogrešno tumačenje vrlo jednostavnog i jasnog odgovora koji je EPCG poslala MANS-u inspirisano dnevnopolitičkim kalkulacijama ili je zakazala sposobnost kolega iz MANS-a da načine distinkciju između pojmova „jun“ i „jul“, prenebregavajući detalje poput uslovljenosti isplate izmjenom poslovnog plana ili relevantnosti SOZ-a, ali smatramo da nije korektno da preko leđa EPCG rješavaju svoje eventualne političke ambicije ili evidentno upitnu sposobnost da protumače jednostavan odgovor”, zaključili su iz EPCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve