Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

EPCG Solar Gradnja: Spekulacije odbacujemo, firma svakim danom napreduje

''Obavještavamo javnost da je Odbor direktora EPCG Solar Gradnje usvojio Sistematizaciju na 440 zaposlenih ( sa 30 zaposlenih na Sjeveru), i sa tim brojem zaposlenih smo profitabilni po proizvodno-finansijskom planu za 2024. godinu'', poručuju iz te kompanije

Povodom spekulacija koje su se pojavile u javnosti vezano za primanje radnika u administraciji, moramo odmah da odbacimo takve tvrdnje, koje su apsolutno neutemeljene i ni na čemu zasnovane, saopšteno je iz EPCG Solar Gradnje.

“Obavještavamo javnost da je Odbor direktora EPCG Solar Gradnje usvojio Sistematizaciju na 440 zaposlenih ( sa 30 zaposlenih na Sjeveru), i sa tim brojem zaposlenih smo profitabilni po proizvodno-finansijskom planu za 2024. godinu”, poručuju iz te kompanije.

Takođe ističu, kao što se zna, ranije je firma poslovala bez Finansijskog, Pravnog i Komercijalnog sektora, i zbog toga je Eksterna revizija dala primjedbe u svom Revizorskom izvještaju.

“Novom sistematizacijom smo ispravili gore pomenute greške, i po prvi put od osnivanja firme napravili smo ozbiljnu kadrovsku šemu, sa jasno definisanom hijerarhijskom strukturom, na osnovu koje ćemo imati do detalja definisane obaveze i odgovornosti zaposlenih, i napokon ćemo znati ko je kome nadređen, što ranije nije bio slučaj. Dakle, da ovdje još jednom ponovimo, EPCG Solar Gradnja je administrativno sređena na način na kojem mogu da nam pozavide i međunarodne kompanije”, dodaju u saopštenju.

Takođe naglašavaju da, po novoj sistematizaciji neće moći da se dešavaju stvari koje su u nekom ranijem periodu bile praktično pravilo.

“Za razliku od tog perioda sada stvari stoje ovako: Svi zaposleni na vrijeme dolaze na posao, Apsolutno se poštuje radno vrijeme i svako nepoštovanje istog se strogo sankcioniše”, poručuju u saopštenju.

Ističu i da, sav napredak koji naša firma od 3.oktobra pa na ovamo pokazuje jeste rezultat posvećenosti novog menadžerskog tima , jer je zahvaljujući donesenim odlukama u firmi uvedena profesionalnost i preciznost u radu, koju će EPCG SG zadržati u budućnosti.

“Svakako, naša kompanija za svoj napredak, a to želimo naročito da istaknemo, duguje veliku zahvalnost ministru energetike gdinu Saši Mujoviću, čije je zalaganje i posvećenost Solar Gradnji na najvećem profesionalnom nivou, jer kao ekspert, prepoznaje budućnost Energetskog sektora u obnovljivim izvorima energije”, navode u saopptenju.

Uz sve gore navedeno, naglašavaju da EPCG Solar Gradnja nema poreskog duga prema državi, i da težimo da Crnu Goru dovedeno na prvo mjesto u Evropi po najvećoj proizvodnji električne energije iz solarnih elektrana po glavi stanovnika.

“Na kraju, ukoliko naši navodi u ovom saopštenju nisu nekome jasni, ostajemo otvoreni da predstavnicima medija uvijek izađemo u susret sa dodatnim pojašnjenjima, jer je transparentnost još jedna odlika naše firme”, zaključuju iz EPCG Solar Gradnje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve