Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

EPCG pomaže Institut Igalo sa 600.000 eura

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore Nikola Rovčanin kazao je da je inicijativu pokrenuo predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić nakon čega je upućen zvaničan dopis i iz Instituta Igalo

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore odobrio je pozajmicu u iznosu od 600.000 eura Fondu za zdravstveno osiguranje koja će u okviru vanrednih transfera biti uplaćena Institutu „Dr Simo Milošević“.

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore Nikola Rovčanin kazao je za RTHN da je inicijativu pokrenuo predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić nakon čega je upućen zvaničan dopis i iz Instituta Igalo. Predlog je proslijeđen Odboru direktora EPCG koji je dao saglasnost na ovu pozajmicu.

“To bi bila pozajmica za kratkoročno i srednjeročno rješavanje problema u Institutu Igalo sa nekim kratkim rokom otplate. EPCG kao društveno odgovorna kompanija trenutno je u poziciji i kao državna kompanija da pomogne državi u rješavanju tog problema”, kazao je za RTHN Rovčanin.

Novac još nije uplaćen na račun Fonda za zdravstveno osiguranje, a kako objašnjava Rovčanin, saglasnost na ugovor o pozajmici mora dati i Ministarstvo finansija.

“Primjerci nacrta Ugovora o zajmu su prosijeđeni Fondu za zdravstveno osiguranje i Ministarstvu finansija. Nakon njihovog sagledavanja i potpisivanja ja ću takođe ugovor potpisati i odmah sutra dan taj će novac biti uplaćen Fondu za zdravstveno osiguranje”, objasnio je Rovčanin.

Ističe da što se tiče EPCG novac može biti odmah uplaćen jer imaju punopravanu odluku za pozajmicu.

“Čuo sam se i danas sa predsjednikom Katićem koji u komunikaciji sa Fondom i Ministarstvom radi sve da se što prije ugovor potpiše i novac uplati”, rekao je Rovčanin.

Ponavlja da će novac biti uplaćen čim potpise na ugovor stave direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Vuk Kadić i ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Pozajmica je namjenjena za isplatu dvije zarade zaposlenima u Institutu Igalo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
18.08.2023-09:55 09:55

Ako su Dritanovi trajekti zaradili meleone eurića mogli su vala odvojiti jedno meleonče za pomoć institutu da to ne rade Demokrate gazde EPCG i Herceg novog…