Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Elektroprivreda preuzima Željezaru 20. decembra

Danas je na stolu bio i nacrt ugovora, ali će on biti dopunjen sa današnjim zaključcima

Ugovor između Tosjali grupe i Elektroprivede Crne Gore o kupoprodaji Željezare biće potpisan 20. decembra u Nikšiću, odlučeno je na današnjem sastanku u Vladi na kojem su učestvovali predstavnici turske kompanije, EPCG, Opštine Nikšić i odlazeći premijer Dritan Abazović.

Danas je na stolu bio i nacrt ugovora, ali će on biti dopunjen sa današnjim zaključcima.

Turci bi do ponedjeljka trebalo da se konačno izjasne na konačan tekst ugovora.

Ugovorom će biti definisana kupoprodaja imovine Željezare, a plan je da se osnuje ćerka firma koja će se zvati “Željezara Solar Energy”

Abazović je ranije kazao novinarima da su ostali da se dogovore tehnički detalji, ali da očekuje dogovor danas.

Radnicima Željezare okupljenima ispred zgrade Vlade kazao je da je pravo rješenje da EPCG preuzme Željezaru te da je što se njih tiče “sve okej”.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
07.12.2022-09:58 09:58

Sunce je juče obasjalo tmurni Onogošt. Spasioci svega i svačega su juče za tričavih 20 000 000€ kupili posrnulu zelezaru i sa njom oko 230 neradnika kojima je unaprijed isplaćena otpremnina, a koju oni nemaju namjeru vrnuti. Svi dugovi posrnule železare će natovariti svim, od neke blagosti obamrlim, građanima. Kad su već kupili posnulu nekadanju lepoticu mogli bi i : 1. Preko posrnulog rudnika, onog koji se sad bavi poleprivredom, iz suśedne države pribaviti 500 krava i isto toliko ovaca, a platit ih neplaćenim a isporučenim uglijevom. 2. Sijeno i mekinje bi mogli iz iste države i za iste peneze… Pročitaj više »