Četvrtak, 9 Maja, 2024
Rubrika:

Ekonomske veze, investicije i trgovina temelj bilateralnih odnosa između Crne Gore i Njemačke

Njemačko-Crnogorski poslovni klub predstavlja vodeću asocijaciju koja okuplja njemačke kompanije koje posluju u Crnoj Gori, kao i crnogorske kompanije i pojedince koji su poslovno orijentisani na saradnju sa Njemačkom

Na vanrednoj Skupštini Udruženja Njemačko – Crnogorski poslovni klub je imenovao dva nova člana Upravnog odbora, čime je postojeći odbor proširen sa pet na ukupno sedam članova. Za nove članove izabrani su Martin Leberle (NLB Banka) i Wolfram Zeihe (Advokatska kancelarija Prelevic).

“Martin Leberle je izabran za novog predsjednika Udruženja koji je istovremeno i predsjednik Upravnog odbora. Leberle je predsjednik Upravnog odbora NLB banke i posjeduje dugogodišnje bogato bankarsko iskustvo”, navodi se u saopštenju.

Peter Felten, ambasador Njemačke u Crnoj Gori je istakao u svom izlaganju da su “ekonomske veze – investicije i trgovina – temelj bilateralnih odnosa između naših dviju zemalja, Crne Gore i Njemačke, i razvoj ovog temelja istovremeno može doprinijeti napretku Crne Gore na putu ka EU – cilju koji Njemačka savezna vlada snažno podržava, riječima i djelima. Za razvoj ovih ekonomskih odnosa Njemačko – Crnogorski poslovni klub može pružiti značajan doprinos”.

Njemačko-Crnogorski poslovni klub predstavlja vodeću asocijaciju koja okuplja njemačke kompanije koje posluju u Crnoj Gori, kao i crnogorske kompanije i pojedince koji su poslovno orijentisani na saradnju sa Njemačkom.

Težnja Njemačko – Crnogorskog poslovnog kluba je da pruži doprinos ukupnom ekonomskom i društvenom razvoju zemlje kroz unapređenje poslovnog ambijenta i stvaranje uslova za sigurno i predvidljivo poslovanje.

Nova energija kroz promjene u kadrovskoj strukturi će osvježiti i ojačati rad kluba sa ciljem njegovog smjelijeg i jačeg pozicioniranja kako u Crnoj Gori, tako i sire.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve