Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Državna revizorska institucija izvršila kontrolu relizacije preporuka datih u Izvještaju o reviziji

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je dostavilo DRI Akcioni plan i Izvještaj o realizaciji preporuka

Državna revizorska institucija je izvršila kontrolu relizacije preporuka datih u Izvještaju o reviziji „Efikasnost korišćenja subvencija za proizvodnju i pružanje usluga u poljoprivredi iz sredstava budžeta“.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je dostavilo DRI Akcioni plan i Izvještaj o realizaciji preporuka.

“Nadležni Kolegijum DRI u sastavu dr Branislav Radulović (rukovodilac Kolegijuma) i g. Zoran Jelić (član Kolegijuma), zaključio je da subjekt revizije za predmetnu reviziju „Efikasnost korišćenja subvencija za proizvodnju i pružanje usluga u poljoprivredi iz sredstava budžeta“ u izvještajnom periodu od objavljivanja Izvještaja DRI (11.02.2022 godine) zaključno sa 21.02.2023. godine, nije realizovao preporuke DRI (preporuke su djelimično realizovane, u fazi su realizacije ili nijesu realizovane)”, saopšteno je iz DRI.

Na osnovu izvještaja subjekta revizije i ocjene državnog revizora, a u skladu sa Uputstvom o metodologiji vršenja revizije uspjeha i Smjernicama za izradu, praćenje i kontrolu realizacije preporuka DRI, Kolegijum je donio zaključak da je potrebno da subjekt revizije, roku od 6 mjeseci, dostavi DRI novi Izvještaj o realizaciji preporuka.

Izvještaj o realizaciji preporuka DRI će dostaviti subjektu revizije i skupštinskom Odboru za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje.

“Konačan Izvještaj o realizaciji preporuka datih u Izvještaju o reviziji „Efikasnost korišćenja subvencija za proizvodnju i pružanje usluga u poljoprivredi iz sredstava budžeta“ je objavljen na zvaničnoj internet stranici DRI“, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve